Skjerpings: Heidi Østhus Erikksen går ut mot "Bekymrede borgere" som har saksøkt kommunen. Foto: Scanpix/Privat

Kjære bekymrede menn. Skjerp dere!

Ikke bruk penger, ressurser og tid på dette tullballet. Skjerp dere, skriver Heidi Østhus Erikssen i dette leserinnlegget.

Da jeg leste artikkelen i Varden om at tre bekymrede menn i «Bekymrede borgere» har stevnet Skien kommune og forlanger full stans i vaksineringen, visste jeg ikke om jeg skulle le eller gråte.

Grunnlaget for dette søksmålet er så syltynt at det er skammelig. At de tror på alle konspirasjonsteoriene som florerer og deles i sosiale medier i stor skala, er direkte skremmende.

Les også
«Bekymrede Borgere» går til sak mot Skien kommune. Krever full stans i vaksineringen

Dessverre er disse tre karene langt ifra alene om å ha slike holdninger.

Vi har nok alle sett og lest mye rart på sosiale medier det siste året, publisert av såkalte nyhetsbyråer eller enkeltpersoner. Mange kaller de faktiske medienes fremstilling av koronasituasjonen «fake news» («Takk» til Trump som lanserte det begrepet). Men da vet de lite om hvor hardt norske journalister jobber for å gi allmennheten gode, uavhengige nyheter basert på fakta. «Fake news» finner du ikke i norsk presse, vil jeg påstå.

Til gjengjeld finner du det i bøtter og spann i sosiale medier. Og her har de «bekymrede borgerne» gått rett på limpinnen.

Vi har ingen grunn til å betvile informasjonen norske myndigheter eller media gir om koronasituasjonen. Tall fra land som ligger langt foran oss i løypa i vaksineringsprosessen viser at vaksinene gjør det de skal, og om vi ønsker oss tilbake til normalen, må alle si ja til to sprøytestikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Søksmål som dette kan dessverre være med på å spre mer frykt blant grupper som allerede er kritiske til vaksineringen.

Så, kjære bekymrede menn: Ikke bruk penger, ressurser og tid på dette tullballet. Skjerp dere. Og et lite tips: Ikke tro på alle «nyheter» dere leser på Facebook.

Heidi Østhus Erikssen, Skien