UNDERLEGEN: Kvinnen som skjøt sier hun følte seg fysisk underlegen og derfor så skjøt hun. Så kjære Øystein Skottmyr, dette sier vel det meste? spør Arne Eriksen. Foto: NTB scanpix

Kjønnsrollemønsteret i politiet

Det er ikke bare advokaten til drangedalsmannen som ble beskutt av to kvinnelige politibetjenter, som reagerer negativt i denne saken.

Ja, Øystein Skottmyr vi befinner oss i 2020! Men kvinner og menn er fremdeles slik Gud har skapt dem, altså til kvinne og mann. Derfor er det uansvarlig å sende to kvinner som til og med er bevæpnet for å få orden på 31-åringen. Du sier, Skottmyr, at utdanningen er god i politiet, men her burde logisk tenkning og bondevett kommet først.

Les også
Dyktige kvinner i politiet

Kvinnen som skjøt sier hun følte seg fysisk underlegen og derfor så skjøt hun. Så kjære Øystein Skottmyr, dette sier vel det meste? Det var også en lik episode for en del år siden, der politikvinner skulle roe en psykotisk 35-åring. De var ikke bevæpnet men de fikk hjelp av en mannlig vekter. Vedkommende døde av kvelning.

31-åringen fra Drangedal var delvis lam fra før og har nå blitt ytterlig svekket. Politiet bør bli klar over at de fleste menn som har en traume, sannsynligvis er lite innstilt på å bli arrestert av kvinner. Derfor burde minst en mann vært med i utrykningen, da tror jeg 31-åringen hadde reagert annerledes. Menn har større autoritet. Det er en opplagt sak at politiet burde bli straffet i dette her. Men de har litt bukken på havresekken-system.

Arne Eriksen

Foto: Lise Åserud