Foto: Heidi Erikssen

Kortreist sommerferie

Etter to år med pandemi og reiserestriksjoner er det mange som kjenner litt ekstra på reiselysten i sommer. Men ikke alle har mulighet til å reise utenlands. Da er det jammen fint å bo i et fylke som Telemark!

Med skyhøye strøm-, mat- og drivstoffpriser er det mange familier som kjenner at lommeboken i år er ekstra slunken. Utgiftene er høye, og den etterlengtede Sydenturen har for mange blitt for dyr.

Men når man bor i et fylke som Telemark er det ingen grunn til å henge med hodet av den grunn. Er det noe de to siste årene har vist oss telemarkinger, så er det at ferie i eget fylke en gullgruve for gode ferieminner. Og de trenger ikke koste skjorta.

Naturopplevelsene er mange og varierte. For oss som bor i Grenland er det gode tur- og bademuligheter bare en kort sykkel-, buss- eller biltur unna. Du kan velge mellom ferskvann og sjø, tur i skogen, fjellet eller langs kysten. Og jo lenger opp i fylket du kommer, jo større blir naturopplevelsene.

Oppover i fylket er idyllen komplett. Du kan for eksempel få finkornet sand mellom tærne mens saueflokker tusler forbi. Nydelige langstrakte sandstrender omringet av høye fjell trumfer enhver Sydenstrand, om du ser bort fra det kalde badevannet. Flere steder er i tillegg svært barnevennlige med store lekeplasser, hinderløyper og flytebrygger i vannet. Noen tilbyr også utleie av paddleboard, kano eller båt.

Har du små barn er det mange gårder over hele fylket som holder åpent for besøkende i sommermånedene. Her kan de minste få se gårdsdyr på nært hold. Mange tilbyr også alt fra bær-, mais- og solsikkeplukking. Store opplevelser for en billig penge.

For en større sum er det også mange fritidstilbud for barn i alle aldre gjennom hele sommeren. Alt fra badeland, barneteater, trampolineparker og eventyrland. Mye moro, men ha i mente at mange besøk her er kostbart og snart virker kanskje ikke utenlandsturen så dyr likevel. Særlig mat og drikke på mange av disse destinasjonene er pengesluk – så husk nistepakke om du vil spare noen kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kulturinteresserte lider heller ingen nød i Telemark i sommer. Det skal arrangeres festivaler, sommerteater, diktlesning og hagekonserter. Noe for enhver smak, og i enhver prisklasse.

Så om du er alene, har små eller store barn, er ung eller gammel så er det mye spennende å finne på i fylket vårt og mye som er positivt med en kortreist ferie. Og får vi været på vår side i sommer skal du, etter min subjektive mening, lete lenge etter en finere plass å feriere enn i Telemark!

SOMMERMINNER: Er det noe de to siste årene har vist oss telemarkinger, så er det at ferie i eget fylke en gullgruve for gode ferieminner Foto: Heidi Erikssen