Foto: Privat

«La alle få ha det hyggelig på tur, ikke bare deg selv»

Omdisponering av penger fra broprosjektet, et pinlig regnestykke og forsøpling er blant stikkordene i dagens Hallo Varden.

Togstasjon i sentrum

Jeg har flere ganger nevnt at vi må ha en sentral togstasjon i sentrum, Nylende ligger for langt unna bykjernen.

Det man trenger å gjøre, er å slå hull i fjellet ved Telegrafbygget, da kommer man rett inn på jernbaneskinnene som går fra Nylende og videre mot Porsgrunn, dette gjør ønsket om en sentral stasjon mye enklere og rimeligere, nå som vi også har fått et flott og grønt Landmannstorv, ville et togstopp gjort dette sentrale trafikk-knutepunkt til det vi ønsker det skal være.

Nå er broprosjektet over Bryggevannet skrinlagt på grunn av prisen, et prosjekt Skien hadde satt av 102 millioner til.

La oss i stedet bruke disse kronene til en sentral togstasjon som byen trenger og som mange vil ha stor glede av, la oss håpe at en omdisponering av bropengene er mulig, da er disse brukt til noe byen virkelig trenger.

Nina Melfald

Flaut av finansministeren

Kan et land som vårt virkelig ha en finansminister som ikke kan regne? Eller bruke et regneprogram. For det så og hørtes jo slik ut på TV onsdag kveld. Det ble jo nesten flaut etter hvert som de forskjellige spesialistene korrigerte alle tallene han brukte i sitt nå så kjente «budsjett» for en «helt vanlig familie».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Håper noen forteller han at dette ikke er rette måten å vise det norske folk at alt vil bli så bra i 2022. For det er ikke dette som vil skje økonomisk sett for de aller fleste norske familier.

Og jeg håper virkelig at ingen fra våre naboland så dette TV programmet!

Sverre Follaug

Rv 36 Skjelsvik – Skyggestein

Det har vært en del uro om Rv 36 fra Skjelsvik til Skyggestein ved Geiteryggen, særlig etter at Porsgrunn formannskap har meddelt at de ikke vil være med på en ny firefelts vei gjennom Porsgrunn. Det blir fra offisielt hold understreket at høringen gjelder planprogrammet for prosjektet, altså en plan for planleggingen, og ikke selve løsningen av prosjektet. Det er først når hele prosjektet er utredet at man skal velge løsning; trase-lokaliseringer og spørsmål om firefelts kontra to/tre-felts løsninger.

Likevel, det er ikke underlig at debatten om firefelts motorvei dukker opp, for Samferdselsdepartementet har allerede satt av 5,120 mrd. kroner til prosjektet. Dette er prisen for en firefelts motorvei. Utrolig hvor mye penger man har i veisektoren!

Torstein Fjeld, Naturvernforbundet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Søppel på rasteplassen

Jeg er en ivrig turgåer og setter stor pris på naturen. Det vet jeg også mange andre gjør. På vegne av oss vil jeg få komme med en sterk oppfordring til de turgåere som ikke tenker seg om. Når du ser på de to bildene, som for øvrig er fra Fantekjerringkollen og Sørtjern syd for Hvitsteintjern, synes du det ville være trivelig å komme til en rasteplass som ser slik ut?

Forhåpentligvis ikke. Selv om mye av det som ligger igjen på bålplassene er organisk materiale, så tar det lang tid før det er brutt ned, spesielt appelsinskall.

Så til dere som kaster fra dere dette på rasteplassen, tenk dere om. Ta med søpla hjem igjen og tenk at du skal forlate rasteplassen like fin (eller finere) som da du kom. La alle få ha det hyggelig på tur, ikke bare deg selv.

Frustrert turgåer