annonse

Fra Bø til... Saudi-Arabia?

KANSKJE...
KANSKJE...: Erna Solberg fikk se hvordan avising- og vaskemaskinen til Svein Gunnar Mæland fungerer. - Kanskje kan det snart gi store eksportinntekter, sa hun. (Foto: Torbjørn Tungesvik)

LEDER: Det er et paradoks at miljøteknologi fra Telemark kan bli solgt til Saudi-Arabia først - og ikke til Norge.

  • LEDER

Det var pomp, prakt og storfint besøk da MSG Production på Geiteryggen i helgen, da statsminister Erna Solberg (H) besøkte selskapet, som viste fram sin avisingsmaskin for statsministeren og interesserte. Det er flott at Solberg kastet glans over arrangementet, men hun skuslet dessverre bort anledningen. For blant publikum var også et saudiarabisk selskap, som MSG Production har inngått en avtale med.

Avtalen er, ifølge gründer og bøhering Svein Gunnar Mæland, ikke en avtale om salg, men «en samarbeidsavtale som kan føre til leveranser».

80 millioner kroner er blitt investert i det som har potensial til å bli et nytt industrieventyr for den tidligere bilvask-selgeren. Ikke noe hadde vært bedre om Mæland hadde landet en salgsavtale med et selskap fra Saudi-Arabia, men her ligger også et gigantisk paradoks.

Det mangler ikke på lovord og gode skussmål om MSG Productions innovative og miljøvennlige flyvask, men den relativt konservative flybransjen venter på at noen skal ta det i bruk for at det skal være aktuelt med kjøp. Den statlige flyplasseieren Avinor, som de siste fem årene har levert mer enn seks milliarder kroner i overskudd, har, ifølge Dagens Næringsliv, vist lunken interesse. Vi kjøper argumentet om at flyvask er noe flyselskaper og handlingselskap skal drive med, men: 

Her kunne Avinor ha trådt til som en fødselshjelper ved å sette i drift et anlegg. Ikke noe hadde vært mer naturlig enn om det første salget av norsk miljøteknologi hadde gått til en norsk aktør. Erna Solberg er hjertelig velkommen tilbake til Geiteryggen for å formidle et slikt budskap. 

Tom Erik Thorsen
sjefredaktør

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse