annonse

– «Vitneavhør» av stupfulle folk ville neppe ha blitt akseptert i noen andre sammenhenger

MÅ STENGE
MÅ STENGE: Gimle Pub måtte stenge fordi det ble funnet tre fulle menn på utsiden som sa de hadde vært der.

Gimle pub i Skien har fått midlertidig inndratt sin skjenkebevilling i ni dager etter å ha fått for mange prikker.

  • LEDER

 De utslagsgivende prikkene har kommet på en måte som gir grunn til å stille spørsmål om hva slags krav som må kunne stilles til kontrollinstansen.

Da en overstadig beruset mann ble observert på Landmannstorget, kom politiet. Den fulle mannen forklarte at han hadde vært på Gimle. Like etter møtte politiet på en annen, åpenbart full mann. Denne gang i Skistredet. I politiets rapport framkommer det at mannen ikke var i stand til å ta vare på seg selv, men han klarte å forklare at han hadde vært på Gimle. Videre observerte politiet en tredje person som hadde fått i seg for mye, på vei ut av Gimle pub.

LES OGSÅ: Stenger Gimle fordi de fant tre fulle menn i nærheten av puben: – Helt utrolig!

Det må være klinkende klart at ingen serveringssteder kan skjenke folk så fulle som beskrives over. Regelverket på dette kan ikke misforstås. Det er likevel noe som skurrer, for ingen har sett at de tre personene er blitt skjenket på Gimle. Kan det ha skjedd? Selvsagt. Vet vi at det har skjedd? Ikke så sikkert. Ingen er mot en velfungerende skjenkekontroll, og vi oppfatter også at bransjen gir uttrykk for at det er ok og bra med kontroller. Seriøse drivere har ikke noe imot seriøs kontroll.

Å frata en virksomhet bevillingen basert på utsagn fra folk som ikke er i stand til å ta vare på seg selv, framstår som underlig. Potensielt kan hvem som helst kan hevde at de har blitt overskjenket på et sted, og dermed skape store problemer for dette stedet. Hva om den fulle mannen på vei ut kun hadde lånt toalettet eller blitt kastet ut? «Vitneavhør» av stupfulle folk ville neppe ha blitt akseptert i noen andre sammenhenger. Kontrollørene må ta synderne «på fersken».

Tom Erik Thorsen

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse