annonse

Gebyr: «Vi vil protestere på det kraftigste mot denne økningen, og måten den er lagt opp på»

Søppel
Søppel: (Foto: Illustrasjonsfoto)

Vårt sameie Skau Atrium har mottatt en lite hyggelig nyttårshilsen fra Skien kommune.

  • Leserinnlegg

Ved mottak av regning på kommunale avgifter viser det seg at renovasjonsavgiften og kommunale avgifter har økt pr. leilighet med ca. kr. 1200,. pr. år. Dette gir en samlet økning på hele kr. 43000, bare for vårt sameie, som består av 36 leiligheter.

Hva i allverden er det politikerne våre driver med. Nå har de altså prøvd å få eiendomsskatten helt i taket, så når de ikke kan øke den mer, så er det altså
renovasjonsavgiften de skal bruke som melkeku. Har politikerne som styrer Skien (Ap, V, KrF, SV, MDG, Rødt) tenkt på hvem som får disse regningene?
Vårt Sameie består mye av par, enslige og eldre beboere.

Det er mange minstepensjonister, uføretrygdede og mennesker med vanlig jobb. De fleste har stort sett en inntekt. Er det dette som menes at alle skal med?? Er det dette dere mener med at forurenser skal betale?? I så fall har dere bommet ganske kraftig. For våre husstander har faktisk veldig lite søppel å avgi pr. uke pr. husstand. Dette tror vi gjelder mange borettslagsleiligheter og sameierleiligheter i Grenland.

Her har tydeligvis politikerne ment å finne en løsning, for å få mer i kassa. Da er det greit å la de svakeste få svi. Dette er tydeligvis greit for Ap og de andre partiene, som styrer sammen med dem. KrF er jo opptatt av barnefamiliene, men det ser ut til at dere ikke har noen tanke for de enslige og pensjonister, spesielt minstepensjonister og uføre. Dette er ikke mindre enn en skam.

Denne saken har vært til behandling i vårt styre i Skau Atrium. Vi er forskrekket over at dette har kunnet passere igjennom vårt bystyre, tydeligvis uten at noen har reagert. Tvert imot prøver de å fortelle oss at dette er langt mer rettferdig system enn det vi har hatt tidligere. Nei, det er en urettferdig ordning, som vi mener må revurderes. Det kan ikke være et flatt tillegg, som gjelder alle. Avgiften må differensieres utifra forbruk. Da er det ettferdig, da er det forurenser som betaler.

Vi vil protestere på det kraftigste mot denne økning, og måten den er lagt opp på. Vi vil gjerne henvende oss til alle styrer i borettslag og sameierlag, og be dere ta dette opp i årsmøtene. La det bli mange uttalelser i avisene. Det er valg dette året. Her må politikerne svare for seg, og ikke minst komme med forslag til forandring av et slikt meningsløst vedtak.

Styret i Skau Atrium

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.