TIL MINNE: SV ønsker å minnes det de kaller en bauta i Skien SV, Ingvald Lunde. Foto: Arkivfoto

Minneord om Ingvald Lunde

Partikollegaer i SV minnes Ingvald Lunde.

En bauta i Skien SV, Ingvald Lunde har gått bort. Han mistet for kort tid siden sin kjære kone og livsledsager. Et raust, gjestfritt, inkluderende og kunnskapsrikt ektepar har tatt endelig farvel. Vi er mange som har lært så mye av dere og som så gjerne skulle ha beholdt dere i mange år til. Slik er det dessverre ikke. Til sammen oppnådde dere en samlet alder på over 185 år. Et langt liv å få leve.

Ingvald vokste opp i Valebø. Han blei tidlig fagorganisert og hadde alltid sitt hjerte på venstresiden i norsk politikk. Ingvald bekledde utallige politiske verv i Skien. Han var blant annet tidligere fast bystyrerepresentant for Skien SV og satt i formannskapet i flere perioder. Allerede på slutten av 60-tallet representerte Ingvald SF i Skien bystyre. Gjennom utallige politiske verv har Ingvald virkelig gjort sin samfunnsplikt, hele tiden med symbolsk godtgjøring. Det var den gang tilliten til våre folkevalgte var svært høy.

Etter hans kones nylige begravelse hadde jeg bestemt å lage et intervju med Ingvald, men rakk det dessverre ikke. At vi aldri kan lære å takke for livslang innsats før livet tar slutt! Da blir det et minneord.

Ingvald Lunde er en av de mest helstøpte mennesker jeg har møtt. Hans rolige vesen hans allestedsværende og følbare hjertevarme, hans milde blikk og snille øyne var alltid rettet mot alle. Det smittet over på mange av oss andre og bidro sterkt til at engasjerte venstrevridde i Skien ikke mistet lojaliteten til vårt parti selv om tvilen og tilhørigheten noen ganger kunne merkes. Ingvald var uten sammenligning en lokalpolitiker som lyttet og som bidro aktivt til å hjelpe de som hadde det vanskelig. Hans vennlige vesen og hans frivillige arbeid for de som hadde minst å rutte med, vil bli stående som et verdig minne fra et langt politisk virke. Vi lyser fred over Ingvalds minne.

På vegne av Skien SV

Tom E. Rasmussen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Minneord om Ingvald Lunde