Politikersnakket om «eldre-tsunamien»

Tsunamien er over oss, i Norge. Vi må ikke stirre oss blinde og se en annen vei, som politikerne vil vi skal gjøre.! Skal en tro regjeringen, med finansminister Sanner, og opposisjonslederen Gahr Støre så er eldrebølgen over oss. Nok en gang.

Hva er feil med disse menneskene, hva tenker de med og hva mener de? Skal de eldre lastes for at de mottar pensjoner? Opparbeidede rettigheter skal minimeres og helst tas fra dem? Og de er på god vei. Hvorfor, når det skal utbasuneres fremtidige perspektiv for «oljelandet Norge,» unnskyld MDG, så er det pensjonistene i alle kategorier som belastes med negativ omtale? Eldrebølgen skyller inn over landet. Vi må bli kvitt dem, og koronaviruset hjelper jo til. Til stadighet bringes det frem slike bølger av beskyldninger mot de eldre, som vi alle blir, men som aldeles ikke er populært å bli. En belastning på samfunnet. Men er det slik som det fremstilles?

Befolkningen over 67 år vil øke med ca. 22.000 per år og de eldste over 80 vil øke med ca 10.000 hvert år. Jeg skal ikke ta for meg antall i innvandringens tegn, da blir jeg vel antydet å være rasist, jeg gift med en «innvandrer,» men de utgjør også en stor del. De blir kanskje ikke gamle de? Men i alle slike sammenstillinger av tall og de eldre, ser jo dette unektelig negativt ut.

Men vi dør jo også. Det nevnes ikke, for det er jo vitterlig negativt. Både å dø og for fremstillingen av hva Sanner stadig uttrykker bekymring for. I langt større grad enn Siv Jensen i sin tid gjorde, uten at det gjør hennes innsats noe bedre.

Så la oss se litt på tallenes tale. Statistisk sentralbyrå (SSB) har slått fast at ca. 44.000 mennesker dør normalt hvert år, uten at vi har noen form for krise. Og i denne krisen som koronaviruset tydeligvis er, dør jo for det meste eldre som snart skal dø likevel. De sårbare i vårt samfunn, sies det i disse virustider. Men ifølge finans minister Sanner er de vel ikke så sårbare allikevel. For hvorfor hjelper han ikke disse sårbare med mer penger, slik at de i alle fall ikke blir helt sårbare?

Nå må man slutte å forsøke å manipulere et helt folk til å tro at de eldre, pensjonistene i alle kategorier, er en belastning og en bølge som faktisk «stjeler» samfunnets penger. Det er faktisk våre politikere som ikke klarer å prioritere riktig, slik at landet kommer i et uføre. Ikke de eldre og alle som bidrar med å bygge og har bygget dette landet. Så hvor er denne eldrebølgen Sanner og Støre?

Det blir med andre ord ca. 32.000 flere eldre hvert år, mens det dør i hovedsak eldre, tilsammen 44.000 hver år. Nå må dere snart slutte med å «røre» om de eldre og la deres verdighet i fred.