Foto: Andreas Soltvedt

«Pride-regnbuen er forfalsket»

Regnbue, pol og gangfelt er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Pride-regnbuen er forfalsket

Regnbuen satte Gud på himmelen etter vannflommen som et tegn på at Han aldri mer ville straffe menneskene på denne måten igjen for deres synder, for synden var blitt stor på jorden, 1. Mos. 9:13. Regnbuen er Guds idé og er tegn på Guds trofasthet mot menneskene, og har ingen ting med pride-ideologi å gjøre. Pride-regnbuen er forfalsket og har dessuten bare seks farger. Guds regnbue har sju farger og kan ofte ses på himmelen etter regnvær.

R. Gunders.

Har du noe du vil si?

Opprørt? Glad? Si det til Varden: Send SMS/MMS med kodeord VA Hallo til 1963 eller mail til hallo@varden.no

Litt mer på hjertet? Skriv til debatt@varden.no

Redaksjonen forbeholder seg retten til å redigere innlegg. Alle debattinnlegg må undertegnes med fullt navn, og det er fint hvis du sender med et bilde av deg selv.

Hovedinnlegg: Maks 4.000 tegn med mellomrom.

Innlegg: Maks 2.000 tegn med mellomrom.

Nordpol, Sydpol og andre pol

Forleden dro jeg innom Vinmonopolet i CC Drammen på Brakerøya. Det var ganske nyetablert. Jeg vekslet noen ord med betjeningen. De var orientert om situasjonen i Skien, og undret om polet kom på Herkules. I Drammen ville polet ha det nye utsalget på Gullskogen senter. Men kommunen sa tvert nei. De lot seg ikke styre av polet! Hvorfor skal polet ha siste ordet i plasseringen av sine butikker?

Drammen kommune er dobbelt så stor i folketall som Skien. Men likevel, hvorfor lar Skien seg overkjøre av en spritbutikk? Kan det ha noe med ledelse å gjøre?

Jeg undret om polet i CC hadde effekt på omsetningen i senteret. Svaret var ubetinget ja. Et vinmonopol styrer handelen. Derfor ville jeg ha et pol på Gulset. Det ville vært gunstig for Gulsetsenteret. Det kunne fått flere butikker med et større tilbudspotensial. Og kanskje kafeteriaen ville hatt en mer stabil drift. Det er sosialt. Og vi innbyggere ville sluppet noen sentrums-turer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Finn

Opphøyd gangfelt

Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor det er så vanskelig å lage et opphøyd gangfelt i Håvundveien i Skien og samtidig flytte 40-skiltet 200 meter slik at det blir 40 km/t ved gangfeltet. Lytt til redde foreldre! Barna er de kjæreste de har, og de er redde for at ulykker skal skje. Når dette har vært et problem i SÅ mange år, er det vel på tide å gjøre noe med det?

Tone

HÅVUNDVEGEN: N/A Foto: Jonas Fossing

Inspirasjon til taggerne

Er det noe taggerne jubler over, så er det å få bred omtale og bilder av sine «verk» i TV, aviser og så videre. Lørdag hjalp Varden dugelig til i så måte, ved å dekke en hel side med tre nærbilder av signaturene, noe som gir ekstra status og energi i hærverkmiljøet.

Vera Moe

Veranda, terrasse eller balkong?

Hei dere eiendomsmeglere! Jeg tror det er en god idé å lese seg opp om forskjellen på begrepene veranda, terrasse, altan og balkong. Her er det mye manglende kunnskap og villedende informasjon i boligannonser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Varden-leser

Et seriøst næringsliv

Språkbruken er viktig! Støre sa at det var satt i gang «storrengjøring» i næringslivet. Derfor reagerte «firerbanden» av arbeidsgiverorganisasjoner.

Han burde heller sagt at «vi skal rydde næringslivet for useriøse aktører, og det skal vi gjøre i tett samarbeid med LO og NHO».

Jeg skjønner at de fire oppfattet Støres kraftsalver som et angrep også på det seriøse og organiserte næringslivet. Ordbruken er viktig for enhver politiker og tillitsvalgte som skal delta i en faktabasert og objektiv debatt for et ryddig næringsliv. Da er det etter mitt syn en fordel å veie sine ord, ikke på gullvekt, men sørge for å framstå som klar og konstruktiv i ord og handling. Det har vi gjort i Grenland!

Knut Åge Andersen, Skien