STORT ENGASJEMENT: Vardens kommentar om at ferietiden kan være både fin og utfordrende for barnefamilier fikk kommentarfeltene på facebook til å koke. Foto: Skjermdump

«Samfunnet er sykt. Man vil bort ifra sine egne barn og heller jobbe 9-16 og la andre oppdra barna»

Kommentaren «Ferie er bra, hverdag er best» har ført til opphetede diskusjoner i kommentarfeltet på Vardens facebook-side. Småbarnsforeldre, besteforeldre og barnehageansatte er blant de som engasjerer seg.

Denne uken skrev debattansvarlig Heidi Østhus Erikssen kommentaren «Ferie er bra, hverdag er best» som handler om at mange foreldre ser frem til hverdag og rutiner etter ferien med kjernefamilien.

«Det betyr ikke at man ikke setter pris på kvalitetstiden ferien gir med egne barn, men det må være lov å ha to tanker i hodet samtidig - sommerferien kan være både fin og slitsom», skriver Erikssen i kommentaren.

Truffet en nerve

Det er tydelig at kommentaren har truffet en nerve, for kommentarfeltet under artikkelen på Vardens facebook-side koker.

Kvinner, og noen få menn, i alle aldre og fra flere deler av landet har engasjert seg.

«Kommer aldri til å forstå hvorfor noen folk synes det er så slitsomt å være med sine egne barn. Tar all den tid jeg kan få med mine, denne tiden får man aldri tilbake» skriver en leser.

«Høres litt trist ut? Hverdagene er fine, men å tilbringe tid med barna mine er det beste», kommenterer en annen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Sko trudd dei som klage og syte så mye ikkje egentlig ville ha dei ongane i utgangspunktet»

«Synes det er trist å høre at noen syntes at barna er et slit. Trist at samfunnet tar fra foreldre det viktigste med å være foreldre. Nettopp det å tilbringe mest mulig tid med ungene og dele både spennende og kjedelig dager sammen.»

«Samfunnet er sykt. Man vil bort ifra sine egne barn og heller jobbe 9-16 og la andre oppdra barna? Vi trenger felleskap på en helt annet måte. Og folk må slutte å jage etter noe i fremtiden eller et fjernt ideal der alle er lykkelige hele tiden. Lær av barna – lev i øyeblikket og tilgi fort.»

Delte meninger

Det er imidlertid veldig delte meninger. Det er også mange som mener det er helt innafor å skrive at ferietiden med barna til tider kan være utfordrende.

«Det må være lov å både elske barna sine og innrømme at dagene kan bli slitsomme. Alle familier er forskjellige. Mine to krangler absolutt hele tiden. De er fantastiske barn, men det finnes ikke hyggelig måte å gå imellom krangler alle dager i ferien», skriver en mamma.

«Synes det var godt å være tilbake til vanlige rutiner igjen etter ferien.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Det ene utelukker ikke det andre. Det å innrømme at en synes lange feriedager kan være slitsom er ikke det samme som at man skulle ønske man var barnløs. Familier er forskjellige, og fungerer forskjellig».

I skrivende stund har innlegget 118 kommentarer og er delt 25 ganger.

– Det er alltid gøy når en kommentar treffer og vi får frem mange ulike synspunkter i kommentarfeltet. Jeg håper diskusjonen fortsetter og at argumentene er saklige enten man er enig eller uenig, sier debattansvarlig Heidi Østhus Erikssen.

Har du et tema du brenner for og vil skrive om? Vi i Varden vil gjerne at du skal bidra med din mening. Send ditt leserinnlegg til debatt@varden.no

Tips til hvordan skrive et godt leserinnlegg finner du her.