Foto: Fredrik Pedersen

«Slå av bommene etter klokken 17»

Bompenger og regnbueflagg er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Bompenger atter en gang

Jeg leser dagens Varden og jeg leser om bompenger og dens framtid. Kort fortalt: Slå av bommene etter klokken 17. Da starter kjøring av barn og ungdom til trening, kor, dans, speider, fotball, håndball, osv. Åpne opp klokka 22. Da burde alle være kommet hjem.

Ved å gjøre dette blir det to hyggelige konsekvenser. Unger/ungdom kommer seg på sin aktivitet, butikkene får garantert mer å gjøre disse timene og, ikke minst, dette er så enkelt å gjennomføre. Bare å bruke digitale løsninger for av- og på-knappen. Ellers bør alt være som det er.

Jeg ser det vurderes flytting av bommer, hvorfor det? Klarte dere ikke å tenke klart den gang de ble satt opp? Vi hadde jo en viss erfaring med forrige bomplasseringer. De som styrer må snart lære seg at konsekvenser må diskuteres. Jeg vet at det kommer ingen engler om natten og flytter bommer lydløst og gratis, men mer enn det vet heller ikke jeg.

Hvor mange millioner skal vi nå måtte spleise på fordi våre folkevalgte ikke evner å tenke litt smart og hyggelig?

Forresten hvorfor får ikke store barnefamilier gratis strøm etter en viss mengde som kan leses av fra fjorårets forbruk? Dette i steden for barnetrygd og andre stønader. Mye enklere å distribuere og rettferdig. Store familier bruker mer strøm, la de få det gratis,og ikke send penger, men kommunen betaler direkte til strømleverandør.

Disse unge må gjerne få et busskort per person som går på skole og må ha transport. Vi vil jo har de på skoler, helst gratis transport, kort i posten, ikke kontanter, ikke Vipps, men et fysisk kort. Enkelt å gjennomføre.

Det er jo valg om et par år og da må vi velge hoder som er klarsynte. Nå er det bare surr i enkelte etater. Litt lattermild blir man når folk som skal hjelpe til egentlig ofte bare lager trøbbel.

Gulsetboer

Bompenger og omfordeling

Vi kan lese lederen i dagens Varden, fredag 25/3, at de rikeste betaler mindre per bompassering. Der kan vi lese at Asplan Viak har funnet ut folk med inntekt under 600.000 betaler 1/3 mer per passering enn de som tjener mer.

Ja, du kan si det er innvikla og sammensatt. Dette føyer seg uansett inn i rekka med kunnskap om at de rikeste bidrar mindre til fellesskapet enn tidligere, men som mange har påpekt. Og før du tenker at jeg er misunnelig, så kan du tenke deg om en gang til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For jeg har det jeg trenger, men jeg kjenner til mange som ikke har det sånn i Norge. Vi har også sett tall på at vi har fått flere milliardærer gjennom pandemien, og de vi hadde har blitt ennå rikere! Tida er overmoden for å kaste den markedsliberalistiske modellen for å drive et samfunn, som benyttes i Norge.

Politikken i Norge bærer tydelig preg av dette. De fleste som skal taes er de nederst ved bordet, som ikke har råd til en svindyr advokat. Vi har slått oss på brystet å sagt at i Norge er det lite korrupsjon. Det er dessverre ikke helt sant, vi ser heldigvis at saker blir rulla opp. Blant annet saken om velferdsprofittørene i Stendi (gamle Aleris) og byggesakskandalen i Færder. Det har vært altfor lett å blande rollene i Norge.

Så vi må ha ekte forandring 13/9! Godt valg!

Thomas André Fjeld Bjørholdt

Politisk nestleder i Rødt Vestfold og Telemark

Campino-lukta

Landmannstorvet er blitt så flott, en massiv oppgradering! Bussholdeplassene funker kjempebra (for oss passasjerer), det er hyggelig å sitte her og vente.

Dessverre blir det mye ødelagt av den intense lukta av fast food som slår i mot deg når du går av bussen på Campino-sida. Jeg er ingen matsnobb, jeg synes pizza og kebab er godt, og har vært kunde på Campino selv. Men det er ikke godt å sitte i den lukta og vente på bussen. Det er kvalmende, rett og slett. Blir til at jeg beholder munnbindet på her jeg venter, det demper det noe.

Kunne ikke kommunen hivd inn noen tusen til et bedre ventilasjonsanlegg for Campino når de først var i gang? Denne lukta er skjemmende, rett og slett.

Småkvalm busspassasjer

Regnbueflagget

Ønsker å gi min fulle støtte til Sondre Melås for hans syn i forbindelse med heising av regnbueflagget. Samfunnet er på ville veier, og trygge og gode familieforhold er snart en saga blott.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kjønn kan skiftes som man bytter klær og små barn indoktrineres med skeive holdninger og blir snart ikke lenger fortalt hva som er rett eller galt. Og det gjenspeiles i samfunnet når de vokser opp.

Er ikke enig i at kirken har trakassert homofile, som en viss allviter påstår, men den har hele tiden minnet om vår skapers store verk, at mann og kvinne er skapt for hverandre, det er en forutsetning for at livet kan bestå.

Men at det finnes avvik i naturen på alle områder kan vi hverken fornekte eller forstå. Det må vi bare godta. Å mobbe å trakassere homofile for deres legning skal vi selvsagt ikke gjøre, men la oss vise gjensidig respekt for våre syn.

Nå synes det å gå i den retning at vi som følger Guds forordning blir mobbet mer enn homofile! Og skal påtvinges aksept for deres legning og holde kjeft. Nei, la flaggstangen forbeholdes vårt nasjonale flagg, det står for samhold, fred og frihet, i motsetning til regnbueflagget, som bare skaper provokasjon og splid.

Åge Ernst Øvrebø

Pride-flagg i Lunde: Regnbueflagget ble heist i Lunde fredag 18. juni 2021. Foto: Privat

DIKT

Verdens største lykke

Hun kommer flagrende ut av døra i dag

Flagrende med hele seg

I stor fart hopper og spretter hun

Mens armene svinger opp og ned i luften

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noen ganger helt rundt

Han ser henne

Han ser den lille fra ovenpå som løper bortover gangen, ned trappa og ut døra

Hun skal ut for å lete

Og hun må forte seg fordi hun skal finne de små, søte, røde

Han vet hvor hun skal lete

Ned i lia og opp i skogen over jordene

Hun kommer til å plukke med seg timoteistrå som vokser langs kjerreveien

Noen tykke

Noen tynne

Han ser den lille finner mange

Hun plukker ivrig og trer de forsiktig på stråene til de er nesten helt fulle

Snart henger de og dingler i munnen og resten holder hun godt fast med fingertuppene

Der hjemme på kjøkkenet vet han det kiler i den lilles kjeve mens hun kryster og strør sukker på

Det strammer sånn litt i kjeven fordi hun gleder seg til å putte alt det deilige i munnen

Om en liten stund

Men først må alt blandes godt sammen på skåla

Så må hun gå bortover gangen

Ned trappa og ut døra

Og der på stabburstrappa sitter hun i solens varme, og han vet at det hun kjenner nå

Er verdens største lykke

Anne Irene Groven