Støtt årets tv-aksjon

Årets TV-aksjon går til WWF og deres plastprosjekter i Sørøst-Asia.

Som spesialagenter i Miljøagentene bruker vi, sammen med miljøagenter over hele Norge, stemmen vår til å si ifra om plastforsøpling og støtte årets TV-aksjon.

Miljøagentene er barnas egen miljøvernorganisasjon. Vi jobber for at barn skal få troen på seg selv, fremtida og at det nytter å gjøre noe. Vi i Miljøagentene har lenge jobbet med problemet med plast, derfor er vi veldig glad for at WWF og TV-aksjonen hjelper oss med det.

Hvert år havner flere tonn plast på avveie i naturen og på havet hvor den skader både dyr, fugler og fisk på forskjellig vis. Så blir den til mikroplast som de tror er mat og spiser. Da får de ikke plass til ordentlig mat i magen og dør. Menneskene kan også få i seg mikroplast når vi spiser fisk, for eksempel.

I år kommer det ikke til å komme noen bøssebærere på døra di, men det er allikevel viktig å støtte denne viktige saken. Du kan til og med hjelpe saken uten å bruke penger med å rydde en strand eller i gata der du bor – for husk all plast på avveie kan havne i havet. Gå gjerne en plukketur på søndag istedenfor med bøssa.

Alle er jo enige om at plast på avveie er et problem, men det er ikke nok å bare synes det, men også ta tak i det.

Miljøagentenes slagord er «Med rett til å si ifra!» og nå er det veldig viktig at det vi sier blir hørt – nei til plast i havet! Gå for et hav av muligheter!

Heike Leander Olaussen (13), nestleder i Miljøagentene i Grenland og spesialagent og

Viljar Kristoffer Olaussen (10), styremedlem Miljøagentene i Grenland og spesialagent