Foto: Knut Heggenes

«SV-politikeren Langeland må ha fått en akutt kortslutning?»

Boligpriser i Tinn, eldreomsorg og melkekartonger er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Prisforskjeller i Tinn

Jeg lurer på om SV-politikeren Langeland må ha fått en akutt kortslutning? Hvis jeg har forstått han riktig, mener han at eiendomsskatt, attpåtil uten maksgrense, vil gjøre prisforskjellene mindre!

Er det ikke bra at vanlige folk kan skaffe seg en billig leilighet på Rjukan? Blir leiligheter og boliger billigere hvis eiendomsskatten legges til? Det vil bare gjøre at vanlige folk (som han har omsorg(?) for) får enda større utgifter, fordi eiendomsskatt rammer blindt, også minstepensjonisten med nedbetalt bolig.

Forstår heller ikke at de rikeste som bygger luksushytter at eiendomsskatt vil avholde de fra å bygge. Det er ikke anledning i dagens lovverk å differensiere skatten mellom hytter og bolig. Men dette er SVs enkle løsning: Bare skattelegg nok, så tvinger vi vanlige folk til gjøre som vi vil.

Jan Løkslid

Erik Røys og eldreomsorgen

Ser at du mener at det blir ca. 130 nye sykehjemsplasser. Det blir det ikke, litt Tordenskjolds soldater ute og går. Alle pasienter ved Gjerpen skal inn i bygget 64 stk., ca. 60 står på div. ventelister. Så det nye sykehjemmet er nok fullt før det er ferdig. Dessverre.

Eva Erntsen

Melkekartongen

Vi ser den på bordet hver dag. Jeg husker den helt tilbake til 50-tallet, flasker i glass med «sølvkork» på. Så mener jeg de gikk over til brune flasker, på grunn av sollyset!

Så kom melka i trekantform, mener det ikke varte lenge. Men så kom den mer «vovede» formen, sterke saker fra Tine meierier! Altså «brett ut og bøy helt tilbake». Disse kartongene hadde et langt liv på norske frokostbord. Denne varianten kom visstnok tidlig på 80-tallet.

Ja, ja, nå lever vi med en kjedelig skru plastkopp, visstnok miljøvennlig, men husk, det er innholdet som teller. «Helse i hver dråbe!»

Vinelsker

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Valg du ikke vil velge!

«Derfor stemmer jeg Ap, sier Anita på Reklamen til Støre.» Men personlig stemmer jeg ikke på Ap, som er vanlige folk sitt parti, som Støre sier!

Nei, stemmer ikke, for høyere avgifter, som CO₂, rammer folk som bor i Utkant-Norge – og dem er det mange av.

Inger-Lise Andvik

Foto: Stian Lysberg Solum

Ropstads ødeleggelse

Aftenpostens avsløring av KrF-leder Kjell Ingolf Ropstads bosteds-triksing er dypt nedslående og fullstendig ødeleggende for tilliten til politikere, og aksepten for at skattebetalerne betaler oss for å gjøre jobben.

Det er mulig at lederen for «verdipartiet» KrF ikke har gjort noe formelt galt i forhold til Stortingets reglement. Men selv om det er mulig å grabbe til seg med begge hender, er det ingen som sier at man skal gjøre det. Til overmål leder Kjell Ingolf Ropstad departementet som forvalter landets overordnede barne- og familiepolitikk. Huff.

Som folkevalgt føler jeg meg personlig tråkka på og trakassert av den typen politisk lederskap.

Ørnulf Hjort-Sørensen

Rødt Skien