Hallo Varden: N/A Foto: NTB

«Syklister lar ofte være å vike for de som vil kjøre forbi»

Syklister og «feil trær» er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Deler ikke veien

Jeg kjører trailer i Telemark og har erfart at ikke alle har forstått dette med å dele veien. Syklister lar ofte være å vike for de som vil kjøre forbi. Når for eksempel syklister sykler ifølge, er det vel og bra at de sykler i rekke, men jeg kommer ikke forbi når man ikke holder godt mellomrom mellom syklene. Ikke minst mellom Skien og Porsgrunn kan det være vanskelig å kjøre forbi syklister i veibanen.

Det er dessuten mange trafikanter som ikke forstår trafikkreglene. Stadig bråbremser bilister for syklister som sykler over gangfelt, selv om de ikke har vikeplikt så lenge syklistene ikke triller sykkelen. Jeg synes det er blitt mye verre med årene når alle skal tenke grønt.

For min del går det på kjøre- og hviletiden løs. To ganger i fjor måtte arbeidsgiver hente meg fordi jeg hadde blitt så sinket i trafikken. Det er så utrolig frustrerende. Det er hyggelig å dele veien, men det er dessverre ikke alle som følger oppfordringen.

NOS

Bensinpriser og mva.

Mva er på 25 prosent på nettosum man handler for. Når bensinprisen øker, blir også mva-beløpet høyere. Slik er det med prosentregning!

Avisleser

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Parkeringskjelleren på Felt 17

Det har kommet fram at det er 40 cm mellom gulvet i parkeringskjelleren under Felt 17 ved Klosterfoss og normal vannstandsnivå.

Det skjer flere ganger per år at vannstanden er over 40 cm høyere enn normalt på grunn av fossen.

Med andre ord vil vannmassene ikke bare treffe pilarene, men også en massiv betongvegg. Alle skjønner hva som da skjer med retningen og kraften videre på vannmassene.

Hva har de ansvarlige i Skien kommune tenkt å gjøre med denne saken?

Gro Ballestad

Skiens vakre vårtegn – magnoliatrær?

Redaktør Tom Erik Thorsen presenterte et vakkert bilde og kommentarer om «Magnoliatrærne» utafor Kaffehuset som nå står i full prakt. Og, jeg må si meg enig i Thorsens kommentar: «Vakrere kan trær nesten ikke bli».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ønsker jo ikke å bli tatt for pirk, men vil bare informere om at dette er kirsebærtrær.

Kirsebærtrærne foran Kaffehuset er japanske kirsebærtrær som ikke gir bær. For spesielt interesserte er navnet «Prunus serrulata 'Kanzan'». Årsaken til at man valgte trær som ikke gir bær var erfaringen fra trærne som ble plantet i Skistredet. Det er et himla søl når bæra faller ned på fortauet. Men fantastisk vakre er de, muligens litt sure.

Tor Arnesen Scheen