DÅRLIGERE TILBUD: Er det langrenn som skal bli det store satsingsområdet? Dette vil gi vårt hytteområde et smalere fritidstilbud, mener Inger Johanne og Bjørn Jørstad. Foto: Martin Øyvang

Til ordføreren i Vinje

Alt må ikke være likt, men det må være genuint. Vi mener Heimvegli – Vierli må bygge på sin egenart. Det som Erlend Larsen sto for satte Vierli på kartet.

Vi har vært på Heimvegli i over 50 år-, i egen hytte siden 1976. Vi har således fulgt utviklingen som har vært til glede for hytteeierne i området. Et bredt og allsidig fritidstilbud har utviklet seg.

Vi har brakt i erfaring at det på arealplanen for området er innarbeidet 65 nye hytter på Kristin Larsens eiendom. Et område som grenser opp mot Heimvegliheisens nedfartstrase.

Som kjent er denne heisen ute av drift i vinter, blant annet grunnet korona-situasjonen. Den videre skjebnen for dette anlegget synes usikker. Likeledes synes situasjonen på sikt også usikker for hele fritidstilbudet på Vierli. Dette er beklagelig.

Vi som har støttet Gje-Låm i alle år, opplever nå i praksis et redusert tilbud. Adkomsten til Silkedalen var for oss et positivt vinterinnslag. Er det langrenn som skal bli det store satsingsområdet? Dette vil gi vårt hytteområde et smalere fritidstilbud.

Les også
Til sommeren skal Kristin ta en beslutning som vil bety mye for skituristene

Norge har sitt skimekka på Lillehammer-Sjusjøområdet. Der er det satset i mange tiår. Birkebeineren, 350 km løypenett, Troll-løypa, Hafjell. Bynærhet med stort serviceapparat er unikt. Skientusiaster holder til der, NM og World Cup likeså.

Vi mener Heimvegli – Vierli må bygge på sin egenart. Det som Erlend Larsen sto for satte Vierli på kartet. Alt må ikke være likt, men det må være genuint. Helge Aasen og Geir Tvitekkja har skjønt det. De har det rette turistvert-genet. De står for raulandskulturen. Det er erfaring og holdninger som Vinjes politikere bør lytte til når den framtidige, unike vinterdestinasjonen Vinje-Rauland skal møte framtida.

Med helsing

Inger Johanne og Bjørn Jørstad

Dårligere tilbud: Er det langrenn som skal bli det store satsingsområdet? Dette vil gi vårt hytteområde et smalere fritidstilbud, mener Inger Johanne og Bjørn Jørstad. Foto: Martin Øyvang