Umusikalsk lønnsøkning av Bamble Ap

Jeg synes Bamble kommunes politiske ledelse ved ordfører Hallgeir Kjeldal, Ap har et gedigent forklaringsproblem når de selv med et knapt flertall i kommunestyret trumfer gjennom økte godtgjørelser til seg selv.

Det er rett og slett umusikalsk at man her valgte å gjøre dette i starten av en ny kommunestyreperiode, hvilket i seg selv er høyst uvanlig. Ikke mindre spesielt når Ap i valgkamper og ellers gang på gang snakker om moderasjon i lederlønninger. Nå kom altså Bamble Aps sanne ansikt frem.

Jeg synes det rett og slett er umusikalsk å øke godtgjørelser på denne måten og ikke minst til dette høye nivået som også ligger høyere enn en stortingsrepresentant. Når man ser på hva ordførergodtgjørelser i andre kommuner som også er langt større enn Bamble så virker det til å være råflott. Det samme kan sies å ha varaordfører i 50 prosent.

For Frp var det uaktuelt å stemme for denne økningen fordi det i utgangspunktet var en god godtgjørelse fra før, derfor stemte vi i mot. Problemet er jo at kostnadene fyker i været ved at alle politikere i Bamble øker sine godtgjørelser som følge av ordførers økte godtgjørelse, siden dette regnes prosentvis ut fra ordførers godtgjørelse. Dette betyr dårligere tjenestetilbud til innbyggerne fordi pengene må tas fra den rammen vi har til fordeling.

Ikke mindre hårreisende var det da ordfører i det samme møtet som dette ble behandlet opplyste om at vi er nå den eneste store forsamlingen som sitter samlet. Dette fordi det var laget restriksjoner fra landets myndigheter om hvor mange som fikk lov til å være samlet. Jeg selv syntes det var pinlig og respektløst at vi måtte sitte flere timer i et slikt møte når andre kommuner kun behandlet det absolutt viktigste. Porsgrunn kommune for eksempel, gjorde nettopp det.

Men i Bamble syntes tydeligvis ordfører fra Ap at lønnen til seg selv var så viktig at han trosset landets myndigheter for å få økt sin lønn. Det er nettopp slikt som er med på å skape politikerforakt.

Frp var i mot den høye godtgjørelsen før valget, derfor stemte vi også i mot etter valget. Min beskjed blir derfor, det er ingen skam å snu.