SKAPER DEBATT: Gang- og sykkelbru over Bryggevannet i Skien Foto: Skien kommune

Underskriftskampanjer til tross, virker ikke som om budskapet går «inn» hos politikerne

Gangbrua i Skien, koronavaksiner og påskeharen er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Takk for innspill!

Skien sentrum Vil takke Nina Melfald for mange gode innlegg om den kommende utbyggingen på Skien Brygge og brua over til Klosterøya. Det er sikkert mange som føler at hun «stanger hodet mot veggen». Underskriftskampanjer til tross, virker ikke som om budskapet går "inn" hos politikerne. Vil dessuten takke Leif Ekornrød for et flott innlegg i TA 24. mars.

Ellen Eilertsen, Skien

Foto: SKIEN KOMMUNE

Billigere boliger er mulig

Vardens leder på mandag tok opp en viktig problemstilling om hvordan sentrum Skien fylles opp av folk som er 70+ og har tykke lommebøker. Alle boligprosjekta nå for tida er retta mot denne målgruppa. Det er mange fine folk som er 70+, men det blir ikke liv i sentrum av sånt. Samtidig presses yngre og mindre bemidla folk vekk fra sentrum, og de blir blant annet mer avhengig av å bruke bil i hverdagen. Men Vardens leder tar feil når han sier at politikerne ikke kan vedta at boligene skal være billigere. Det kan vi, og det finnes mange gode eksempler ute i verden på nettopp det. Boligpolitikken i storbyen Wien er ett eksempel. Rødt i Skien gikk til valg på å få til et mer sosialt boligmarked, og vi jobber for å få flere partier med oss for å få til en endring. Vardens leder er viktig for å få fart i denne debatten.

Rune Mathisen, Rødt Skien

Om påskeharen i Varden

Slik vi opplevde det på 50-tallet;Til påske kom slekta som var utvandra fra Grøtsund på besøk.Et av høydepunktene var når vi skulle hente egg. Ja, hente! Vi hadde familievandring langs Skotfossveien til gårdsbruk på Einaren. Et lang tur for oss som bare var litt over meteren høye.

Opp Einarbakken. Oi oi. Der fikk faren vår ei kurv med egg. Dette kunne være langfredag eller påskeaften.Nå var vi ungene spente . Når kommer påskeharen? Dere får bare vente å se—var svaret. Kanskje i morra (1.påskedag)?

Vi hadde en type vindu med et lite luftevindu øverst. Dette blei åpna. Her skulle påskeharen kunne hoppe inn, sa fattern.

1.påskedag var vi ungene tidlig oppe. Nå trur jeg påskeharen har vært her—var meldinga. Han hadde visst med seg ekstra farveglade egg. Disse hadde påskeharen gjømt rundt omkring.

Vi brukte ei god stund på å finne disse. Det kunne være i strømper, bak en eske osv. De vi fant kunne vi spise sjøl. Vi lurte litt på hvordan påskeharen hadde greid å male disse egga, men gikk ikke dypere inn i det.

I etterkant kan vi huske at foreldra våre hadde det særdeles morsomt mens det sto på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(Fattern hadde vært tidlig i gang med å koke egg og malte disse med konditor-farve. )

Konklusjon etter spørsmålet i Varden må være at påskeharen kom tidlig på morgenen 1. påskedag. I hvert fall på 50-tallet.

Jonny Jensen

Takk for innsatsen!

Vil berømme Heia treningssenter som holder "trim timer" for oss medlemmer i denne nedstengte tiden. Vi kan velge timer og gjennom Zoom deltar vi på timer som både inspirere og gjør oss svette.Takk alle sammen og en god påske!

Marit på Gulset

Om vaksiner og bivirkninger

Vi er dypt sjokkerte over de mange meldinger om bivirkninger av koronavaksinene. Men vi forstår at dette er viktig kunnskap og at dette gir erfaringsgrunnlag for videre forskning. Hvordan er situasjonen i Porsgrunn og Skien? Blir virkelig alt av smitte, bivirkninger og dødsfall rapportert? Kan vi borgere være trygge på at alt erfaringsmateriale blir samlet etter beste evne? Hva sier de kommunalt ansvarlige?

Sven-Inge Johansen

Foto: Torbjørn Tungesvik

Forstår ikke tiltakene

Jeg er gjerne med på korona-dugnaden og positiv til alle tiltak som kan få ende på denne pandemien, men sliter med å forstå hvorfor det skal være så strenge tiltak i Grenland når smittetallene er så lave.

Vestfold, Telemark og Viken er til sammen et meget stort område og jeg synes ikke vi skal behandles helt likt. Faren for handelslekkasje og smittespredning må veies opp mot konsekvensene av nedstengingen, i tillegg er det en fare for at folk blir så korona-trette at de ikke følger tiltakene. Da er det fare på ferde hvis smitten virkelig skulle blomstre opp her i Grenland.

Undrende

Artikkelen fortsetter under annonsen.