hallo varden treningssentre: N/A Foto: Kyre Lien

«Var det virkelig nødvendig å stenge ned treningssentrene?»

Koronatiltak, salting av veiene og kjernekraft er blant temaene i dagens Hallo Varden.

Troverdig?

Med all respekt for politikernes ønske om å stoppe en pandemi, var det virkelig nødvendig å stenge ned treningssentrene?

Det skjedde mandag, og i Porsgrunn fikk treningssentrene bare noen timers varsel.

Som en av driverne uttalte: – Fortsatt kan vi handle i dagligvarebutikkene med 1000 innom på en vanlig dag, vi har 80.

Eller har kommunens folk tenkt å stenge dagligvarebutikkene, også? Mitt spørsmål er: Hvor er det smittevernfaglige grunnlaget for denne nedstengingen? Slik det framstår nå virker det som ren synsing fra politikere og administrasjon.

Det må da bety noe at befolkningen får anledning til å trene og dermed opprette holde sitt naturlig immunsystem i en vanskelig periode for oss alle? Dette går på troverdigheten løs.

Sven-Inge Johansen, Skien

Salting av veiene

Hvorfor saltes det på bare tørre veier når det ikke er meldt nedbør og været er tørt? Det er jo ikke bra for verken miljøet, bilene eller lommeboka. Nå var veiene endelig blitt bare og tørre og man kunne endelig bevare bilen ren etter vask men så kom saltet og veiene grisete igjen …

Anonym

Støtte til dyrevenn

Enig med «Turgåer og dyrevenn» angående jakthunder som fortsatt flyr rundt og jager rådyr. Vet ikke hundeeierne at etter 24. desember er det ulovlig med jakt? Jakt med hund er uansett ubarmhjertig, mener jeg.

Her i Gjerpen kan man hver høst observere skremte rådyr som løper/bykser nedover jordene med en jakthund noen meter bak. Grusomt å være vitne til!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Enda en dyrevenn

Kvikkleire

En tid som konstituert formann i borettslag kom problematikken kvikkleire opp. Jeg satte meg litt inn i dette. Jeg kom fram til; å legge opp et eget avløpsnett som fanger opp regnvann separat, da vil salter ikke bli vasket ut i nyere tid og da forhindre jordskred.

Jeg er og enig i å fylle sten ute i vannet. det som bekymrer meg, er grov pukk som blir fylt over kvikkleire uten ekstra drenering, fordi vannet går sine egne veier om det ikke blir ledet! Til refleksjon! En trygg framtid for alle.

Anne Cathrine Bjorndalen

Kjernekraftverk i Sverige godkjent for videre drift

NTB melder at strålevernsmyndighetene i Sverige har godkjent tre kjernekraftverk for videre drift. Dette er Ringhals, Forsmark og Oskarshamn. Dermed fortsetter Sverige med stor produksjon av CO₂-fri elkraft. Og det må være ypperlig for dem som tror at CO₂ er et problem.

Ved riksdagsvalget i 76 ble Thorbjörn Fälldin statsminister. Fälldin var en sterk motstander av kjernekraft, Centerpartiet ville stanse utbyggingen. Slik gikk det heldigvis ikke. Vi kan og hatt en fordel av den effekten det kan ha hatt på å stabilisere våre elpriser.

Hos oss går vi nå baklengs inn i framtiden. Vi er nå i gang med å legge ned vår kjernekraftkompetanse og stenger Haldenreaktoren. Reaktoren stenges etter 60 års drift. Den er verdens eldste tungtvannsreaktor og har vært brukt til forsking av Institutt for Energiteknikk (IFE).

Dette er beklagelig nå som det var lagt planer for å test ut thorium som reaktorbrensel. Her i Telemark har vi store forekomster av thorium i Fensfeltet. Her har Telemark en formue. Jeg sendte et spørsmål til Institutt for Energiteknikk om den annonserte testen av thorium. Ikke noe svar!

Hvis vi mener at co₂ er et klimaproblem, kan kjernekraft være løsningen. Men co₂ er antakelig ikke noe problem? Det er noe man kan spekulere i og handle med. Til glede for spekulanter.

KJERNEKRAFT: Bildet viser Forsmark 1 og 2. Foto: Lars Pehrson

Finn E

Artikkelen fortsetter under annonsen.