MER DEBATT: Debattansvarlig i Varden, Heidi Østhus Erikssen, ønsker å få fram nye stemmer, et større meningsmangfold og mer bredde i temaer. Til det trenger hun lesernes hjelp. Foto: Tone Lensebakken

Varden vil kåre månedens beste leserinnlegg!

Varden ønsker å få flere til å delta i de viktige debattene i fylket vårt. Nå vil vi starte en kåring av «månedens leserinnlegg». Vinneren får 2000 kroner.

Varden ønsker å få flere til å delta i samfunnsdebatten. Vi vet at det er mange telemarkinger som har mye på hjertet og som har meninger som fortjener å komme fram. Nå trenger vi lesernes hjelp til å få inn flere bidrag.

– Vi vil løfte samfunnsdebatten i Telemark. Nå trenger vi lesernes hjelp til at nye stemmer blir hørt, slik at vi får fram et større meningsmangfold og mer bredde i temaer som tas opp, sier debattansvarlig i Varden, Heidi Østhus Erikssen.

Åpent for alle

Som en del av debattsatsningen har Varden valgt å gjøre alle leserinnlegg åpne, slik at flere både kan få med seg og delta i debatten. Det har stor betydning at flere blir med og engasjerer seg.

– Varden skal speile alle de ulike meningene innbyggerne i Telemark har og da trenger vi at flere sier sin mening. Vi oppfordrer særlig yngre lesere, og personer med minoritetsbakgrunn til å delta, sier Erikssen.

Skal være saklig

Noen synes kanskje det er skummelt å stikke seg frem og er redd for å få hets og negative tilbakemeldinger i sosiale medier. Varden har dyktige moderatorer som følger debatten i våre kanaler.

– Vi ønsker en god debatt og sterke meninger er velkomne – men om det kommer påstander og ytringer som går på person, og ikke sak så fjerner vi dem. Det skal være en saklig og konstruktiv debatt – og ingen skal være redde for å delta, sier Erikssen, og legger til;

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Sitter du med gode ideer til innlegg, men synes det er vanskelig å få det ned på papiret – kan du ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne!

Er du usikker på hvilke innlegg og temaer som blir godt lest? Se våre tips til gode leserinnlegg her.

I tillegg til å gjøre debattinnleggene tilgjengelige for alle, tar Varden nå også et nytt grep i håp om å lokke til seg flere skrivelystne og engasjerte lesere.

Belønnes med 2000 kroner

Fra og med juni vil en jury i Varden sette seg ned og kåre månedens beste innlegg. Innlegget honoreres med 2000 kroner. Det vil være flere kriterier som ligger til grunn for kåringen – blant annet lesertall, engasjement fra leserne og spesielt modige temaer.

Husk at du selv kan bidra til at innlegget ditt leses godt ved å dele det i sosiale medier.

– Vi håper at denne satsningen vil føre til at flere finner veien til Varden når de er på jakt etter godt meningsinnhold, sier Erikssen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Send en epost til debattansvarlig heidi.erikssen@varden.no om du har spørsmål!