Foto: Fredrik Nordahl

«Vi er ikke en menighet, men et politisk parti»

Valget preger dagens Hallo Varden.

Nominasjonen i KrF

Det er ulike meninger om at Oddbjørn Nørstrud topper Telemark KrFs stortingsvalgliste i år. Det er lett å forstå siden han privat har et annet livssyn enn det KrF står for.

Men han kjemper for de samme kristendemokratiske verdiene, og Varden skriver på lederplass at «panelets klart yngste satte sine langt mer rutinerte motdebattanter langt inn i skyggen» i avisens valgdebatt i Porsgrunn nylig.

Her har vi altså en meget dyktig ung mann som kjemper for KrFs kjerneideer og er et politisk «stjerneskudd», ifølge Varden. Etter mitt syn fortjener han stemmen til alle som sympatiserer med KrF.

Vi er ikke en menighet, men et politisk parti som målbærer de kristne og humanistiske ideene på en tydelig måte i samfunnet.

Dag F.

At det går an?

At nominasjonskomiteen i KrF kan innstille en person som førstekandidat til Stortinget som ikke tror på Gud, er meg ubegripelig. Og jeg som trodde at KrF var et kristelig folkeparti.

At det går an!

Ragnar Skaara

Stem rett!

Det er mange måter å orientere seg på i politikken. Du kan lese partiprogrammene og kanskje bli klokere. Du kan lese leserinnlegg i avisene og følge med i sosiale medier. Du kan ta valgomaten til et eller annet mediehus.

Alt dette er nyttig. Men det anbefales at du orienterer deg om hvem som gir pengegaver til partiene. LO gir først og fremst til Arbeiderpartiet, mens Norges rikeste menn gir penger til Høyre og FrP. Høyre og FrP er dermed partiene for de rike og ikke for folk flest.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Så nå er det bare å stemme. Stem rett!

Inge Jørgensen

Rådmannens språkbruk

Jeg reagerer på hva som blir sagt om Per Wolds språkbruk. «Pokker» er ikke det verste ordet man kan si.

De som kritiserer rådmannen offentlig, bør stå fram med fullt navn.

Svein Nilsen

ordentlig bambling

Foto: Tom Erik Thorsen

Universell utforming i Skien

Ordfører Foss Five og Høyres Emilie Shaffer er veldig opptatt av problemstillingen, universell utforming, og mener det jobbes godt i kommunen. Derfor et spørsmål til ordfører og Høyre:

Hvorfor ble ikke den nye, prosjekterte brua fra Langbryggene til Klosterøya, som kun politikerne i bystyret går inn for, nevnt i interpellasjon 2. september?

Et prosjekt innbyggerne ikke ønsker og i tillegg ikke kan tilfredsstille krav til universell utforming i henhold til vegnormalene.

Er dette helt okay for politikerne?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Man bør for øvrig slutte å dekke seg bak kostbare konsulentoppdrag og heller ha egne meninger.

Vidar Krogsrud

GANGBRU: Gang- og sykkelbru over Bryggevannet i Skien Foto: Skien kommune

Ropstad i valgkampen

Saken med utgifter til leilighet for Kjell Ingolf Ropstad er godt regissert av politiske motstandere i samarbeid med media. Tidspunktet er helt korrekt.

Dette slås stort opp og sammenliknes med de sju dødsynder, misbruk av korgutter eller -piker, osv. Dette blir for banalt, folkens.

Ønsker virkelig det det norske folk en vulgær skittkasting på politiske personer alla valgkampen til Donald Trump? Skal politikerne i Norge å bli utsatt for så overdrevne personlige angrep i Norge? Jeg mener at dette i alle fall ikke hører hjemme i valgkampen.

Saken må ordnes av administrasjonen på Stortinget, ikke i media like før valget. Har Ropstad gjort noe galt, så må saken gjennomgås og finne sin løsning. Liknende saker gjelder visstnok flere politikere på Stortinget.

Når TV2 skulle finne om denne saken hadde skadet KrF/Ropstad og så viser prognosen at partiet har gått opp til 6 prosent det siste døgnet.

Det er ellers morsomt at Jørgensen i Hallo Varden påstår at Åge Hareide ledet KrF. Han har jeg aldri møtt, men jeg har hilst på Knut Arild Hareide.

Godt valg. Stem gjerne på familiepartiet KrF.

Knut Janøy

Artikkelen fortsetter under annonsen.

lokalpolitiker i KrF

Foto: Javad Parsa/NTB

Vi lyver ikke

Nei, Ørnulf-Hjort Sørensen vi lyver ikke, men du forteller ikke sannheten om Rødts stemmegivning. Dere stemte nemlig for fylkesrådmannens forslag om å gå videre med framtidige finansieringsmuligheter i Bypakke Grenland seinest nå i år.

I byutviklingsprosjekter har det tidligere har vært praksis at dette blir finansiert av staten, fylkeskommune og kommune, men dette har blitt endret til at bilistene skal finansierer dette ved bruk av bompenger. Bypakker = bompenger, enkelt og greit.

Vi foreslo å ikke gå videre med en ny bypakke med bompenger. Det var det bare vi FrP og FNB som stemte for.

Bård Hoksrud

stortingskandidat FrP

DIKT: VALGOMAT

Hvis jeg var en lys og vennlig valgomat

Så besnærende å tenke på meg selv som apparat

For at folk flest nå fikk åpne sine sinn og stå parat

Til å stemme på partiet som jeg pekte på tross av valgflesk og politikernes prat

Hvis jeg var en velsignet valgomat

Kom med klare råd og vink, midt i en blandet ordsalat

Gud og hvermann ville trykke med en følelse av lykke

For de fant jo hva de søkte, og bevisstheten den økte hos novisen eller dreven demokrat

Hvis jeg var en vrang og vrien valgomat

Ville fange folk i feller når de satt i lyse kvelder

Med et åpent sinn de svarte; var de nå helt vel bevarte?

For jeg kan manipulere, og jeg har forvirret flere til å tro at deres stemme fikk et nytt parti som gjelder …

Jeg vil være en vampyrisk valgomat

Kvesse mine argumenter og når resultatet venter;

Tar jeg strupetak og ender med å si:

Du skal stemme og her blir det rått parti

Du SKAL stemme, jeg befaler- om du lider valgets kvaler.

Du skal stemme slik jeg gjør- ellers blir det blod og gørr!

Godt valg!

Trond Evenstad