Vi må handle nå, evakuer barna fra Moria

Mens vi her hjemme i Norge våknet opp trygge og varme i sengene våre, flyktet barna i Moria fra sine hjem. Om man kan kalle teltene de har tilbragt barndommen sin i for et hjem.

Mens de prøvde å forlate den overtente leiren skal de ha blitt hindret av fascister som ville etterlate dem til flammehavet, av politi som var mer opptatt av å hindre dem i å komme seg til turistperler enn menneskeverd. Barna i Moria ble nok en gang sviktet, men vi kan hjelpe dem, vi kan ta imot de barna som nå mer enn noen gang trenger et nytt hjem.

Det er på tide at vi står opp, åpner øynene for alt som skjer der ute, tar av oss skylappene og tar inn over oss at menneskene på fukt, de er mennesker de og. Vi må ta ansvar for barna i Moria. Vi må ta det ansvaret som en av verdens rikeste nasjoner, det vår plikt. Det er vår plikt å hjelpe dem som ikke har vært like heldige som oss. Som ikke vant livets lotteri, og dessverre ble født inn i et liv på flukt.

Norge kan ikke sitte og vente på at andre land skal handle, det har vi ikke tid til. Forholdene var allerede uutholdelig inne i leiren, men nå har man ikke engang tak over hodet. Norge er et land med en stolt historie for internasjonal solidaritet, den stoltheten må vi igjen hente frem. Vi må evakuere barna fra Moria nå!

Konstanse Marie Alvær

nestleder AUF i Vestfold og Telemark

STORBRANN: Moria-leiren ble rammet av flere branner natt til onsdag. Nå må Norge hente ut barn som trenger hjelp, skriver Konstanse Marie Alvær. Foto: Panagiotis Balaskas