«Viktig at vi klarer å ta til oss kritikk. Vår ordfører har vist at hun evner det»

Varmt hjerte og kaldt hode.

Vi i Skien Arbeiderparti er stolte av utviklingen byen vår har hatt de siste tjue åra. Vi er en by i vekst, på alle mulige måter. Senest for noen måneder siden ble vi, sammen med nabobyen Porsgrunn, kåret til Norges mest attraktive by.

Vår ordfører Hedda Foss Five har gjennom alle sine ti år som ordfører gått i bresjen for den positive utviklinga i Skien og det er ingen tvil om at hun har et bankende hjerte for store og små i vårt lokalsamfunn.

Les også
Hedda sendte SMS-er under behandling av klagesak på tomten hun har solgt: «Dette får være mellom oss»

Som politikere er vi avhengige av å ha en aktiv og kritisk lokalpresse. Det er en styrke for vårt lokaldemokrati. Også de gangene vi som politikere opplever det krevende å stå i søkelyset.

Arbeiderpartiet skal kjennetegnes ved at vi alltid skal tåle å bli sett i kortene, at vi følger lover og regler og at byens innbyggere skal være sikre på at kjennskap og vennskap ikke styrer saksbehandlingen.

Vi skal også kjennetegnes ved at vi tar selvkritikk når feil skjer. For feil kan skje i alle livets gjøremål. Derfor er det positivt og nødvendig at vi har en ordfører som beklager når så skjer.

Vi trenger folkevalgte som er framoverlente og engasjerte. Vi må holde hjertet varmt og hodet kaldt. Når engasjementet noen ganger bobler over er det viktig at vi klarer å ta til oss kritikk. Like viktig er det at vi greier å være selvkritiske. Vår ordfører har vist at hun evner det.

Les også
– Vet ikke om jeg vil fortsette som ordfører

Trine Almenning, leder Skien Arbeiderparti

Trude Tvedt, gruppeleder for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Skien