annonse

Kan bli verdens dyreste

SJELDEN
SJELDEN: Ferrari 250 GTO ble bygget i totalt 36 eksemplarer fra 1953 til 1964. Alle eksisterer fortsatt (Foto: Auksjonshuset)

Klassiske biler kan være ekstremt verdifulle, særlig hvis det dreier seg om en Ferrari med racinghistorie. I august ventes det at en 250 GTO fra 1962 setter prisrekord.

  • Morten Abrahamsen / NTB

24. og 25. august arrangeres det bilauksjoner i Monterey i USA, og RM Sotheby's skal by fram en bil de tror vil sette en solid prisrekord.

Det er en 1962-modell Ferrari 250 GTO, én av 36 som ble laget, og med noe som er svært viktig for verdien: En suksessrik racinghistorie.

Bilen vant det nasjonale mesterskapet i Italia i 1962, med seier i ni av ti løp. Den vant også sin klasse i Targa Florio i 1963 og 1964.

– Vi er begeistret for denne helt sjeldne muligheten til å kunne tilby en legendarisk Ferrari 250 GTO på vår auksjon. På grunn av den teknologiske utviklingen og sikkerhetsregler som ble innført, er GTO-en den siste ekte gateraceren og markerer slutten på en æra da førerne virkelig ble møkkete på hendene, sier Shelby Myers, bilspesialist hos RM Sotheby's, i en pressemelding.

Enorm sum

Prisestimatet er «over 45 millioner dollar», tilsvarende 368 millioner kroner. Oppnår bilen en slik sum, vil den knuse den eksisterende rekorden for en bil solgt på auksjon.

Ifølge Top Classic Car Auctions er det en Ferrari 250 GTO fra samme år, 1962, som har gått for tidenes høyeste sum. Den ble solgt for 312 millioner kroner i 2014 av auksjonshuset Bonhams.

Bilen som RM Sotheby's håper vil overgå denne summen, skal være i original stand, og den har vært eid av det de kaller «prominente Ferrari-samlere».

– Dette er bare den tredje gangen en GTO har blitt tilbudt på auksjon i dette årtusenet, sier Myers.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.