annonse

Ønsker alkolås

ALKOLÅS
ALKOLÅS: MA Rusfri Trafikk ønsker at all kommersiell persontransport skal ha alkolås for å hindre fyllekjøring. (Foto: Scanpix )

  • NTB

Den frivillige organisasjonen MA – Rusfri Trafikk går inn for at all persontransport som gjøres mot vederlag, inkludert taxi, skal ha alkolås.

– Det må brukes moderne, tilgjengelig teknologi av godkjent standard for å hindre ruset kjøring, sier Elisabeth Fjellvang Kristoffersen, generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, i en pressemelding.

MA – Rusfri Trafikks arbeider mot rus i trafikken og for økt trafikksikkerhet. Organisasjonens langsiktige mål er at ingen skal dø eller bli hardt skadd som følge av ruspåvirket kjøring.

– Folkehelseinstituttet anslår at så mange som én av tre drepte bilførere i trafikken er ruset. Førerne som er anmeldt for å ha vært påvirket av alkohol, har en gjennomsnittspromille på 1,5. Bruk av alkolås vil gjøre det umulig å starte bilen under påvirket tilstand. Vi kan dermed bidra til å øke trafikksikkerheten betydelig, sier Kristoffersen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.