Eieren av Jørgensen AS på Stathelle begjærte oppbud i november. 70 ansatte sto uten jobb før jul. Like før jul kom den tidligere eieren til enighet med bostyrer om videre drift av deler av selskapet som gikk konkurs. Noen ansatte har fått beholde jobben.
Eieren av Jørgensen AS på Stathelle begjærte oppbud i november. 70 ansatte sto uten jobb før jul. Like før jul kom den tidligere eieren til enighet med bostyrer om videre drift av deler av selskapet som gikk konkurs. Noen ansatte har fått beholde jobben. Foto: FOTO: JØRGENSEN TRANSPORT

70 arbeidsplasser i fare etter storkonkurs

70 ansatte rammet av konkurs i transportselskapet Jørgensen AS.

I ettermiddag gikk eieren av Jørgensen AS på Stathelle til skifteretten og begjærte oppbud. Selskapet har forsøkt å komme til enighet med långiverne sine om nye betingelser, men uten å lykkes.

70 ansatte i selskapet rammes av konkursen, som vil påvirke mange industribedrifter i Grenland.

Stor på spesialtransport

Selskapet transporterer nemlig sand, sement, petrokjemiske produkter og næringsmidler i spesialtanker til en rekke bedrifter på Herøya, Rønning, Herre og andre steder i Norge.

Selskapet omsetter for nesten en kvart milliard kroner i året, men har slitt med dårlige resultater.

Regnskapet for 2013 er ikke innlevert ennå, men daglig leder og eier, Ragnar Blomquist bekrefter overfor Varden at selskapet taper penger.

Trakk seg i siste øyeblikk

– Vi har hatt en grei dialog med våre långivere og en løsning lå på bordet i går ettermiddag som var akseptert av alle parter. Så, helt uventet, sa en finansinstitusjon nei. Da så jeg ikke noen annen mulighet enn å gå til skifteretten med boet, sier Blomquist.

I 2011 kjøpte han Jørgensen AS og fusjonerte det med sitt selskap som het Blomquist Bulk Cargo AS.

– Det er flere årsaker til at ting har gått dårlig, men mye startet etter oppkjøpet. Vi var ikke flinke nok etter fusjonen, sier Blomquist, uten at han vil utdype det nærmere nå.

Selskapet har rundt 40 egne biler og avtale med sjåfører som disponerer et tilsvarende antall biler. Bilene er finansiert gjennom leasingavtaler med banker og finansieringsinstitusjoner.

Leverer til ølbryggerier

Jørgensen AS har rundt 30.000 transportoppdrag årlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alle kunder er orientert om situasjonen, sier Blomquist.

Blant annet leverer selskapet malt og humle til norske bryggerier som produserer øl.

Blomquist vil ikke spekulere i hvordan kundene vil løse sine transportutfordringer på kort sikt, så lenge det er bostyrer som nå har ansvar for selskapet og de ansatte.

76 millioner i gjeld

– Hadde vi klart å framforhandle en avtale med kreditorene, så hadde det sikret oss en grei tilværelse, men det gikk ikke, sier Blomquist.

Ifølge en kjennelse fra Nedre Telemark tingrett så er gjelden i selskapet på 74,5 millioner kroner. Det består av lån fra ulike finansieringskilder.

Verdiene i selskapet er beregnet til 63,6 millioner, og består av utestående fordringer, kjøretøy og driftstilbehør.

Skiftesamlingen er satt til 6. januar neste år. Bostyrer, advokat Jan Tore Skåne vil ha en omfattende oppgave med å gå gjennom avtaler, kundeforhold og de store verdiene i selskapet.

Han kan foreløpig ikke si noe sikkert om videreføring av selskapet.

– Jeg skal ha samtaler med kreditorer onsdag, og vil først da bestemme meg for om driften videreføres inntil videre, eller om de ansatte blir sagt opp, sier bostyrer Jan Tore Skåne

– Alle sjåfører som nå er ute på oppdrag har fått beskjed om å returnere til hovedkontoret. Og det vil være et allmøte onsdag, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.