Emersonsjefene: Fra venstre, Bjørn Tång, Petter Skaraas, Erik Christensen og Iver Evensen i Emerson. Foto: Alexander Lehmann

Har rundet en halv milliard i omsetning, og skal ansette flere folk

Equinor sitt Johan Sverdrup-prosjekt har gitt kroner i kassa for Emerson, som har levert instrumentering til plattformen.

Det var lagt opp til kakefest og god stemning på Emerson sine kontorer i Porsgrunn fredag ettermiddag, da første olje på Johan Sverdrup ble feiret.

Næringsliv
Har ny dato for «Yara Birkeland» sin ankomst

Operatør Equinor inviterte med seg leverandørene sine på denne markeringen. Prosjektet har vært viktig for Emerson, og betydd rundt 127 millioner kroner i inntekter.

– 2019 har gått bra for oss, og med litt medvind fra markedet. 70 til 80 prosent av leveransene våre går til olje- og gassmarkedet, hvor det har blitt investert mer i år enn de siste årene, sier daglig leder Erik Christensen.

Det jobber drøyt 120 personer i Emerson i Norge, hvor rundt 65 er knyttet til kontoret i Porsgrunn.

Bra år

Emerson i Norge består av de to selskapene Emerson Process Management og Emerson Automation Solutions, som etter hvert skal fusjoneres sammen. De driver etter såkalt avvikende regnskapsår, og 2019 for selskapet betyr 1. oktober 2018 til 31. september 2019.

Sammen har de to bedriftene en omsetning på rett over 500 millioner kroner for regnskapsåret som har gått, noe som representerer en vekst på drøyt 20 prosent. Ifølge Christensen har de også et solid overskudd.

Prosjektet med Johan Sverdrup startet i 2015 for Emerson sin del, og selskapet har bidratt med instrumenteringsløsninger, ventiler og vedlikeholdssystemer, blant annet.

Digitalisering offshore

Salgsdirektør Petter Skaraas forklarer at de har levert avanserte sensorer til plattformen, som sørger for automatisering og økt overvåking.

– Disse løsningene har vært sentrale i digitalisering av plattformen. Det har redusert kostnader, og økt sikkerheten, sier han.

Selskapet har også levert alt av instrumenter og ventiler til Gina Krog, et Equinor-operert oljefelt på Utsirahøyden.

Næringsliv
Styrket resultat for Borgestad så langt i år – aksjen har nesten doblet seg

Salgsdirektør for kontroll- og vedlikeholdssystemer, Iver Evensen, forteller at de på et prosjekt klarte å spare Equinor for 9.000 commissioningtimer (commissioning er sjekking og sikring av utstyr og systemer, i dette tilfellet på en plattform).

– 9.000 sparte offshoretimer betyr enormt mye for sikkerheten. Mange slike små teknologisteg betyr mye for totalen, sier Evensen.

Ansetter flere

Ifølge sjefen skal de nå rekruttere nye medarbeidere, og er på jakt etter fire ingeniører.

– Akkurat nå jobber vi med å finne de riktige menneskene. Vi må nok være fleksible på hvor de bor for å få tak i nok folk, men i utgangspunktet ønsker vi at minst to skal jobbe i Porsgrunn, sier Christensen.

Johan Sverdrup er, med god margin, det største enkeltprosjektet på norsk sokkel. Det har ikke blitt gjort i nærheten like store oljefunn på norsk sokkel siden Sverdrup-feltet ble funnet i 2010, men Emerson har nok å drive med i nær framtid.

– Vi forventer svak vekst i omsetningen neste år, men det er ingen store prosjekter som kommer. Vi jobber med oppgradering og vedlikehold på eksisterende plattformer, og 20 til 25 prosent av omsetningen vår kommer fra landbasert industri, hvor Yara er en av våre store kunder. Vi har foten innenfor veldig mye forskjellig, sier Christensen.

Nyheter
Lokalt firma omsetter for 150 millioner kroner og eierne har stor tro på vekst: – Nå er det vår tur
Kakefest: Kakeglade ansatte hos Emerson feirer at Johan Sverdrup har startet produksjonen. Foto: Bjørn Tong / Emerson