Petter Stordalen vil måtte betale mer i skatt når ligningstallene blir korrekte. Foto: Terje Pedersen

Står oppført med 0 i formue – innrømmer feil

En stor feil ble oppdaget i Petter Stordalens skattemelding. Nå vil skatten hans øke.

I 2019 hadde hotellkonge Petter Stordalen 982.810 kroner i alminnelig inntekt, ifølge ligningstallene fra Skatteetaten, som nettstedet E24 har fått tilgang til.

Samtidig står Stordalen oppført med 0 kroner i formue, ned fra 578,6 millioner kroner i 2018. Dermed betalte han ifølge ligningen 368.063 kroner i skatt, som er en nedgang på litt under fem millioner skattekroner siden 2018.

– Ligningen som ligger ute er feil, og ny korrekt er sendt inn etter at Petter Stordalen selv varslet om feilen. Feilen er at det er den forhåndsutfylte skattemeldingen som vi alle mottar som er blitt lagt ut. Det vil si at alle endringer man selv må gjøre, ikke er rapportert inn. De er nå rapportert inn og består for en stor del av formuemessige endringer som har en skatteeffekt, sier pressekontakt Ida Holen i Strawberry Group til E24.

Feilen skal ifølge pressekontakten ha skjedd på grunn av utsatte frister for rapportering i løpet av koronaåret 2020. Hun bekrefter at skatten til Stordalen vil øke når de korrekte ligningstallene blir tatt i betraktning.