BEKYMRET: Petter Stordalen, her avbildet i forbindelse med Sentralbanksjef Øystein Olsen sin årstale i Norges Bank tidligere i år, er sterk bekymret for reiselivsbransjen. Foto: Terje Pedersen

– Står på kanten av en fullstendig avgrunn

I et innslag på Dagsrevyen på NRK onsdag kveld, snakket Petter Stordalen ut om det han har karakterisert som den «største utfordringen i hans liv som forretningsmann». Hans Nordic Choice-hotellkjede har allerede måttet permittere tusenvis av ansatte på grunn av koronakrisen.

– Vi startet dette året med 17.000 ansatte i gruppen, nå har vi permittert 7500 og det kan komme mer, sa Stordalen ifølge DN.

Les også
Brutale tall: Dette er korona-effekten i Grenland

Ber om redningspakker

I innslaget ba han regjeringen komme på banen med redningspakker til bransjen.

– Dette gjelder hele landet, ikke bare reiselivsnæringen, men også handelsnæringen, som nå står på kanten av en fullstendig avgrunn. Det må komme pakker som ivaretar det at én dag, så skal disse ansatte tilbake på jobb, og det er det viktige. Det som er det viktige er faktisk arbeidsplasser og selskaper. Og hvis ikke vi løser de problemene her, så kan det få konsekvenser som er enormt store, sa Stordalen.

Les også
Stordalen med følelsesladd melding: – Denne videoen hadde jeg håpet at jeg aldri skulle trenge å legge ut

Nødvendige, men kostbare tiltak

Han understreket samtidig at smitteverntiltakene er helt nødvendig, og sier at de var tidlig ute med å gjøre forberedelser. Men han advarer om enorme konsekvenser.

– De restriksjonene som kom på plass er helt nødvendige, men det gjorde også at vi over natten står helt uten inntekter og dermed ikke kan holde restaurantene og hotellene i gang, sa Stordalen.

Det var i forrige uke at permitteringsvarsler ble sendt ut til de ansatte. Stordalen snakket da åpenhjertig om utfordringene i en video han la ut på sin egen Instagram-konto: