Anniken Wathne (25) er Vardens ferskeste fast ansatte journalist.
Anniken Wathne (25) er Vardens ferskeste fast ansatte journalist. Foto: Fredrik Pedersen

Anniken (25) er Vardens nye journalist

25 år gamle Anniken Wathne fra Skien er ansatt som nyhetsjournalist i Varden.

Wathne ble ansatt i et vikariat i sommer, og fikk fast ansettelse denne måneden.

25-åringen har flere års erfaring fra radiobransjen.

Har jobbet i både P4 og P3

Etter ett år på Danvik Folkehøgskole i Drammen, jobbet hun ett år i P4. Deretter tok hun en treårig journalistutdanning ved Høgskolen i Volda, før hun gikk rett ut i jobb i en annen radiokanal.

– Da begynte jeg i NRK P3. Først som sommervikar, og deretter i et lengre vikariat i P3. Fram til i sommer jobbet jeg som researcher, gjestebooker og produsent i P3 Morgen, sier Wathne. Jeg har også bistått som produsent i flere P3-programmer.

– Lokaljournalistikk er viktig

Etter flere år i Oslo, hadde hun et ønske om å flytte hjem til Grenland og Skien. Nå er 25-åringen glad for å ha fått muligheten i Varden, og gleder seg til de nye utfordringene.

– Jeg synes det er gøy å lære noe nytt hver dag. Det å møte mennesker jeg kan lære noe av, er noe jeg ser fram til. Lokaljournalistikk er viktig, sier Wathne.

– Varden er i vekst og vi investerer derfor i innholdet vårt. Anniken har imponert oss i sommer, og det var helt naturlig å tilby en fast ansettelse. Jeg er derfor svært glad for at hun blir en del av Varden-redaksjonen, sier sjefredaktør Tom Erik Thorsen.