Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet (til venstre), helseminister Bent Høie, statsminister Erna Solberg og helsedirektør Bjørn Guldvog under en pressekonferanse tidligere denne uka.

Ansatt i Helsedirektoratet koronasmittet – Stoltenberg og Guldvog i karantene

En ansatt i Helsedirektoratet er koronasmittet. Det gjør at både helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg er i karantene.

Det opplyser Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding lørdag.

– Medarbeideren har vært i nærheten av flere i ledelsen, som etter retningslinjene nå er satt i karantene. Smittesporing gjennomføres, slik at andre som også har vært i nærheten av vedkommende, blir satt i karantene, heter det.

Guldvog i karantene

Det betyr at helsedirektør Bjørn Guldvog leder direktoratet fra karantene hjemme. Det samme gjelder flere andre i toppledelsen.

Den smittede medarbeideren har også deltatt i møter i Helse- og omsorgsdepartementet, noe som gjør at departementet nå har en gjennomgang for å kartlegge nærkontakter.

Alle de berørte er uten symptomer og i arbeid, ifølge departementet.

Stoltenberg også i karantene

Dette berører også Folkehelseinstituttet og deler av ledelsen. Direktør Camilla Stoltenberg leder også instituttet fra karantene, ifølge en pressemelding fra Helsedirektoratet.

En annen person i FHIs ledergruppe er også satt i karantene.

– Krevende

– Vi følger selvsagt karantenereglene. Dette vil være krevende i situasjonen vi er i, men vi vil ha løpende digital kontakt og sørger for en fortsatt god krisehåndtering, sier Guldvog og Stoltenberg i pressemeldingen.

– Som i flere virksomheter i Norge er dessverre nå Helsedirektoratet berørt av koronavirus. Helsedirektoratet har et godt mannskap, så jeg vet vi skal klare dette sammen, sier Bjørn Guldvog.

(©NTB)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg og helsedirektør Bjørn Guldvog, her under en pressekonferanse tidligere i uka, er begge nå i karantene. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix