IKKE HÅP: Folk fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, politiet og Norske Redningshunder deltok i letingen etter klatreren som ble tatt av et stort ras lørdag. I dag starter de søk etter antatt omkommet. Foto: Tommy Storøygard

Nå starter de nytt søk - antar at isklatrer har omkommet

Mandag morgen klokken 07.00 er letemannskap på plass på Rjukan.

– Alt av letemannskap er samlet på Rjukan nå. Det er informasjonsutveksling og det legges en plan for dagen, sier Jørn Vegard Kaasa, operasjonsleder i Sør Øst politidistrikt, til Varden mandag morgen.

Søk etter antatt omkommet

Klokka var litt før 17 da raset gikk i Juvsøyla ved Vemork lørdag ettermiddag. En isklatrer fra Oslo ble tatt av raset. Kameraten hans var vitne til det, og meldte til nødetatene.

I over ti timer pågikk redningsaksjonen for fullt ved Rjukan. Klokka 03.30 natt til søndag meldte politiet at det ikke lenger var håp.

Operasjonsleder Truls Fjeld sendte ut følgende melding: «Vedr skred på Rjukan: Redningsaksjonen er nå avsluttet da overlevelse ikke lenger er til stede. Politiet planlegger nå søk etter antatt omkommet. Savnede er en mann i 40-årene fra Oslo. Pårørende er varslet.»

Les også
Politiet: Ikke håp om å finne overlevende i raset

Fokus på sikkerhet

– Nå er alt mannskap i gang med en felles brief, hvor fokus er sikkerhet som tema. Det er viktig for dem som nå skal ut å lete, sier Kaasa mandag morgen.

Les også
En person tatt av ras ved Rjukan