KØ: Meheiaveien var stengt på grunn av en rekke branner like ved veien og jernbanelinja. Like før klokka 18 ble veien åpnet for trafikk. Foto: Kjell Aulie

E134 er åpnet etter brannen, men fortsatt med sakte fart

Ved 18-tiden søndag kveld ble det åpnet for biltrafikk mellom Notodden og Kongsberg., men det er manuell dirigering den ene veien.

– Det er nå åpnet for fri ferdsel i retning fra Notodden mot Kongsberg. Den andre retningen er det manuell dirigering, opplyser trafikkoperatør Anniken Island ved Veitrafikksentralen.

Les også
E134 er stengt på grunn av brann. Begynner å få kontroll nå

Veien har vært stengt siden før klokka 15 på grunn av brann. Det har brent i vegetasjonen mange steder langs jernbanelinja som går tett inntil veien på Meheia. En ubekreftet melding forteller at gnister fra et tømmertog skal være årsak til brannen.

Brannvesen og politi rykket raskt ut. Etter hvert kom både brannhelikopter og en skinnegående vannvogn på plass. Politiet opplyser at slokkingen vil pågå et par timer til, men det er ikke varslet at veien vil bli steng igjen.

Klokka 20.39 melder politiet at veien er åpen, men farten er senket på stedet fordi brannvesenet fortsatt jobber langs veien.