annonse

Arkadens omsetning fortsetter bare å synke

POLSUKSESS
POLSUKSESS: POLSUKSESS: Senterleder Thomas Aasland er glad for at Vinmonopolet har signert en ny fem år lang leieavtale med Lietorvet. Det trekker kunder. (Foto: )

Underskuddet er heldigvis ikke så stort som før, men leieinntektene fortsetter å falle for eieren av Arkaden.

  • Oliver Orskaug Oliver.orskaug@varden.no

Arkaden befinner seg i en lite lystig situasjon. Butikkene har blitt færre, noe som rammer de forretningene som fortsatt er der. Mange av dem går faktisk bra og eierne er noe oppgitt over stadig medieoppslag om et dødt senter som tilsynelatende synger på siste verset.

Facebook-knapp kommer her

Selv om butikkene går i pluss, taper senteret penger. I fjor var tapet fem millioner, noe som er langt bedre enn de 31 millionene man tapte i 2012. Leieinntektene i fjor endte på 15 millioner. I år budsjetterer senterledelsen med 12,3 millioner i leieinntekter.

LES OGSÅ: Lille Lietorvet knuser store Herkules

Drømmer om bibliotek

Arkaden eies av Nordeas livselskap. Selv om investeringen har vært alt annet enn gullkantet, så har banken is i magen og tror de en dag vil få tilbake det som er investert og vel så det. De er avhengig av mer besøk i lokalene og er villig til å bruke et tresifret millionbeløp for å skape et nytt framtidsrettet bibliotek i bygget. Det sikrer langsiktig husleieinntekter, og deler av

Arkaden skal bestå med butikker, serveringssteder og fellesområder.

To nye leietakere i høst

Senterledelsen i Arkaden skjuler ikke utfordringene de har hatt de siste årene, men de gir heller ikke opp.

– Vi har trua og vi gleder oss til høsten. To nye aktører skal starte opp virksomhet i Arkaden, blant annet et serveringssted, sier senterleder Anne Kathrine H. Ovastrøm til Varden.

I fjor endte butikkenes omsetning på 297 millioner kroner. Det var noe ned fra året før, men skyldes også at det ble noen færre butikker i senteret. Butikkene som er åpne holdt stand.

Satser mer på små butikker

Arkadens ledelse har innsett at de største internasjonale kjedene har omsetningskrav og driftsmarginer som er lettere å nå om de leier lokaler i de største sentrene. Derfor forsøker Arkaden å lokke til seg mindre uavhengige fagbutikker.

– Vi ser også fram til den politiske diskusjonen i høst om hvor et framtidig bibliotek i Skien skal ligge, sier Ovastrøm.

I mellomtiden trøster hun seg med at de 330 gratis parkeringsplassene i Arkaden-kjelleren er et bra lokkemiddel.
 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse