Bruktbilforum på Vallermyrene utvider og åpner en ny avdeling på Nenset i Skien. Daglig leder, Houssain Khaled, gleder seg til åpningen siste helgen i august.
Bruktbilforum på Vallermyrene utvider og åpner en ny avdeling på Nenset i Skien. Daglig leder, Houssain Khaled, gleder seg til åpningen siste helgen i august. Foto: Tone Lensebakken

Bilbutikk utvider og satser stort

Bruktbilforum startet opp for 15 år siden. I fjor omsatte de for 115 millioner kroner på salg. Nå utvider de og åpner ny avdeling i Skien.

– Vi åpner siste helgen i august, det er ennå litt jobb som gjenstår, sier Houssain Khaleds som er daglig leder. Han eier Bruktbilforum sammen med sine to brødre.

– Min storebror startet opp alene for 15 år siden. Etter hvert ble vi også med på laget. Det er veldig fint å jobbe sammen, det har aldri vært noe problem, sier Khaled.

Nytt bilmerke

I dag ligger Bruktbilforum på Vallermyrene i Porsgrunn. Nå utvider de og lager en helt ny avdeling langs Porsgrunnsveien på Nenset i Skien.

– Her spesialiserer vi oss på firehjulstrekk og satser ordentlig på det. Vi har kunder over hele landet, men det er så klart flest i Telemark. Med firehjulstrekk håper jeg vi vil nå øvre Telemark også, sier Khaled.

– Vi vil også få inn et nytt bilmerke, SsangYong, som også satser på firehjulstrekk. Vi er de eneste i Telemark som har det merket og vi har allerede fått henvendelser fra folk som er nysgjerrige og kan tenke seg en slik bil. Det er gøy at det er interesse før vi har fått åpnet dørene, sier Khaled.

Det blir nytt liv i bygget langs Porsgrunnsveien.
Det blir nytt liv i bygget langs Porsgrunnsveien.

Bruktbilforum omsatte for 115 millioner kroner på salg i 2014.

– Vi satser videre og mener vi har godt potensial til å klare gode tall også i årene framover.

Bygget på Nenset er på cirka 1500 kvadrat. Fix bolig og Telemiljø har tidligere holdt hus der.

– Det har tatt tid. Nå har vi kledd utvendig og alt er pusset opp inne.

– Hva koster dette?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det koster penger å pusse opp, sier han med et smil.

Lidenskap for jobben

– Dette vil bli et komplett anlegg med vask og bilverksted i tillegg. Heldigvis vil leietakerne som er her i dag fortsatt være her. Statoil, Norbetong og Tilhengerservice har fornyet sine kontrakter.

I dag har Bruktbilforum ni ansatte.

– Vi er i gang med å ansette flere, men kabalen har ikke gått opp ennå.

– På Nenset er det bilforretninger på alle kanter. Hva tenker du om det?

– Det er bare bra. Kundene kjører stort sett innom alle før de kjøper bil, så jeg tror vi kan dra nytte av hverandre. Og beliggenheten vår her i Porsgrunnsveien er jo perfekt, slår han fast.

– Hva er hemmeligheten til suksess?

– Både jeg og brødrene mine holder på med det vi liker aller best. Vi er så heldige at det er jobben vår og vi går ikke rundt og teller timer. For det er mange timer, smiler han.

– Vi hadde ikke klart å drive så bra om vi hadde reist hjem klokken 16.30 hver dag, avslutter Houssain Khaled.