annonse

Birkeland har trukket seg som leder av Tinn Høyre

EN TRAGEDIE
EN TRAGEDIE: Ordføreren i Tinn er preget etter brannen. (ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN)

Bjørn Sverre Birkeland trakk seg mandag kveld som leder av Tinn Høyre i protest. Han meldte seg samtidig ut av partiet.

  • Jannicke Møller Andersen

Utmeldingen av Høyre dreier seg ikke om uengiheter innad i Tinn Høyre, men det er partiets politikk sentralt som har fått Birkland til å kutte båndene til partiet, skriver TA.

Facebook-knapp kommer her

– Samvittighetsspørsmål

Det var sykehussaken som fikk Birkeland politisk engasjert, og han er svært skuffet over hvordan partiet sentralt håndterte saken.

- Det er faktisk et samvittighetsspørsmål for meg etter at jeg stod på stand for Høyre før siste Stortingsvalg, og lovet velgere at Rjukan sykehus skulle bestå om de stemte Høyre, i tråd med partiets valgprogram. Jeg trodde på Høyres programerklæring og senere regjeringsplattform, som ga en garanti for at lokalsykehusene skulle bestå. Alle er kjent med hvordan dette gikk for Rjukan sykehus. For meg som person er dette ikke til å leve med videre, om jeg skal ha fred med meg selv. Jeg er psykisk og fysisk avhengig av å kunne stå opp om morgenen og se meg selv i speilet uten å gremmes, skriver han i en pressemelding.

I første omgang vil Birkeland sitte som uavhengig i kommunestyret ut inneværende periode, og han vi fortsatt være en del av posisjonen. Han har også signalisert en overgang til Senterpartiet, skriver TA.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse