annonse

Skal utrede piggdekkgebyr

GEBYR
GEBYR: Piggdekkgebyr er ett av tiltakene som vurderes i Skien og Porsgrunn. (Foto: Erik Johansen / NTB scanpix)
Tiltaksutredning lokal luftkvalitet i Grenland

I løpet av 2017 skal det utredes om det skal innføres piggdekkgebyr i Grenland.

  • Tore Svarverud

I den sammenhengen skal det også vurderes en panteordning/tilskuddsordning for piggdekk.

Dette går fram av en sak som nå legges fram til politisk behandling i Skien og Porsgrunn. Den er en oppfølging av en handlingsplan for lokal luftkvalitet og en beredskapsplan for episoder med høy luftforurensning.

Støvdemping

I alt har planen elleve ulike tiltak (se fakta til høyre). Øverst på lista står intensivert renhold og støvdemping på veiene. Det kan begynne allerede nå i vinter dersom kommunene setter av penger på budsjettene. Det vil koste 275.000 kroner i Skien og en million kroner i Porsgrunn.

LESERBREV: Velkommen, Bypakke Grenland

Piggdekkgebyr og tilskuddsordning/panteordning for å få folk til å kjøre piggfritt et tiltak nummer 2 og 3. Det skal utredes i 2017.

Varden.no har tidligere skrevet at det kan komme til å koste 30 kroner dagen eller 1200 kroner per vinter for piggdekkjøring.

Tilskudd til ovner

Tiltak nummer fire er parkeringsrestriksjoner og innfarsparkering. Videre kommer flere tiltak som inngår i Bypakke Grenland.

Det skal også vurderes å innføre en tilskuddsordning for rentbrennende ovner. Dette skal utredes i 2017. Holdningssakapende arbeid er i gang, og skal videreføres.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse