annonse

Bypakke-kritikere starter «Bypartiet»

NYTT PARTI
NYTT PARTI: Tommy Ballestad, André Prestvik, Claus Kaalstad, Eirik Snarud og Tomas Bakken er blant ildsjelene bak «Bypartiet». (Foto: Tore Øyvind Moen)

Aktivister fra Folkeaksjonen for alternativ Bypakke Grenland og Aksjon Rett E 18 starter «Bypartiet» og stiller liste ved høstens kommunevalg i Skien.

Tore Svarverud

Utgangspunktet for lista er motstanden mot Bypakke Grenland slik den nå er utformet.

– Vi er ikke mot en bompengefinansiert bypakke, men vi mener den må gi folk noe skikkelig tilbake i form av bedre veier og infrastruktur. Skien er den kommunen som blir hardest rammet av bypakka, sier Tomas Bakken (33).

Han er toppkandidat på lista, som ennå er under arbeid. Bakken er fra Gulset og er ellers kjent som programvert i Radio Grenland.

Infrastrukturvennlig

Selv om listas utgangspunkt er aktivistenes uenighet i bypakke-løsningene, har de en politikk på flere områder.

– Vi er et nærings- og infrastrukturvennlig parti, sier Eirik Snarud.

Han er leder av Folkeaksjonen for alternativ bypakke Grenland, og har vært sentral i arbeidet med å få til det nye partiet. Men han står ikke på valglista fordi ha har adresse i Porsgrunn.

– Ta kontakt

Bypartiet har av kapasitetsgrunner bare planlagt å stille liste i Skien. De må få samlet 300 underskrifter og holde et nominasjonsmøte.  Fristen for å ha lista klar og innlevert er 31. mars.

– Men er det noen som vil stille i Porsgrunn, er det bare å ta kontakt, sier Snarud. Partiet vil få opp en Facebook-side raskt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse