Celine Herregården er kjempeglad for å delta i Miss Norway, men livet har ikke alltid vært like rosenrødt for 17-åringen.
Celine Herregården er kjempeglad for å delta i Miss Norway, men livet har ikke alltid vært like rosenrødt for 17-åringen. Foto: Kjell Rødhammer

Celine (17) ble mobbet i to år. Nå vil hun bli Norges vakreste

Celine Herregården håper å kunne krone seg til Norges vakreste i 2017. Men veien til skjønnhetskonkurransen har vært lang og beintøff for ungjenta.

17-åringen som har tilbragt store deler av livet i Telemark, bor i dag i Drammen, men har mange gode minner fra ferier på hytta i Kviteseid. Nå er det derimot deltakelse i Miss Norway som gjelder for ungjenta.

– En veldig lærerik og spennende erfaring. Mye jobb og lange dager, men også mye morsomt, sier Herregården om deltakelsen.

Ropt etter og spyttet på

Men bak smilet hun viser frem på modellbildene skjuler det seg mye smerte. Store deler av ungdomsskoleårene ble hun nemlig utsatt for systematisk mobbing fra medelever.

– Det startet med anonyme hatmeldinger via en chatteside på nett i 8. klasse. Så tok det egentlig helt av. Folk kom med trusler og ertet meg på skolen. Også på gata ble jeg ropt etter og til og med spyttet på, sier Herregården.

– Det var så mange som mobbet meg. Jeg ble av en eller annen grunn plukket ut som et offer. Jeg tror mange av dem som kom med meldinger, ikke tenkte over hvor mye det såret. Det ble bare veldig populært å mobbe meg, sier 17-åringen.

Det blir mange smil i løpet av en photoshoot.
Det blir mange smil i løpet av en photoshoot. Foto: Privat

– Følte meg helt alene

All mobbingen satte dype vonde spor i den unge jentas sinn. Det gikk så langt at hun sluttet å møte opp på skolen og isolerte seg helt.

– Jeg var langt nede og ble syk av det. Orket ikke å gå på skolen. Jeg følte meg helt alene og en lang periode hadde jeg ingen venner. Å få «hore» og «ta livet av deg selv « skreket etter deg, gjør at du føler deg helt hjelpesløs, sier Herregården.

Sluttet å bry seg om haterne

Mobbingen avtok mot slutten av ungdomsskolen, og livet ble bedre etter at Celine startet på videregående.

– Først og fremst handlet det om at jeg kom til et punkt hvor jeg tok et valg om at jeg ikke kunne bry meg om haterne lenger. De skulle ikke få vinne over meg. Jeg hadde hele tiden et håp om at det ville gå bra til slutt og klarte å snu motgang til medgang, sier Herregården.

Indre skjønnhet

Nå er det altså deltakelse i Miss Norway som gjelder

– Å komme videre i Miss Norway har gitt meg mye. Det har vært en selvtillitsboost av de sjeldne, og de er flinke til å bygge deg opp. Konkurransen har fått kritikk for kun å være opptatt av utseende, men det handler vel så mye om indre skjønnhet, sier Herregården.

– Tro på deg selv

Hun håper nå å kunne inspirere andre mobbeofre til å ikke gi opp i en tung tid.

– Så lenge du tror på deg selv, er dedikert og har viljestyrke kan du oppnå det du vil. Tør å stikk deg ut, og ikke bry deg om hva alle sier, mener 17-åringen.

Drømmen om krona

Selv har hun en drøm om å gå til topps i Miss Norway-finalen i juni neste år.

– Drømmen er å få representere Norge i den internasjonale finale i Miss Universe og til slutt få krona på hodet som vinneren. Men jeg skal ikke deppe hvis jeg ikke når dit. Med alt jeg har opplevd vil ikke det være en stor nedtur, sier 17-åringen.