HYTTEKOMMUNE: Vinje har over 5.000 fritidseiendommer i kommunen.

– Da vil vi fysisk stenge ned hele hyttefeltet, trolig ved å blokkere veiene med kjøretøy

Ordfører i Vinje Jon Rikard Kleven mener det er dramatisk at helseministeren åpner for at familier av koronasmittede skal reise på hytta.

– Et slikt unntak er sikreste måten å få smitten opp til hyttekommunene. Bent Høie skjønner ikke alvoret, sier ordføreren til VG.

Regjeringen innfører en forskrift som gjør det straffbart å oppholde seg på fritidseiendom utenfor hjemkommunen, grunnet risiko for koronasmitte.

Kan slå ut helseapparatet

Men helseminister Bent Høie (H) gjorde på pressekonferansen torsdag unntak for familier hvor én er bekreftet smittet, men ikke de andre. I slike tilfeller kan den syke være isolert hjemme, mens de friske kan reise i karantene på hytta for å unngå at også de blir smittet, ifølge statsråden.

Les også
Enorm pågang: Her tilbyr kommunen gratis måking av hyttetak

Kleven er ikke i tvil om at det er grunn til å ha mistanke om at hele familien er smittet, dersom ett familiemedlem får konstatert smitte.

– Én smittet kan slå ut hele helseapparatet vårt, sier Vinje-ordføreren til VG.

Les også
Stenger grensene og innfører strenge karanteneregler: – Det vi gjør nå vil berge liv

Vil stenge ned hyttefeltet

Han vet hva han vil gjøre, dersom familien til en smittet kommer på hytta:

– Da vil vi fysisk stenge ned hele hyttefeltet, trolig ved å blokkere veiene med kjøretøy. Og så får vi ha vakthold, slik at ingen beveger seg ut eller inn. Vi kan ikke handle ut fra hva regjeringen holder på med, sier Kleven.

Les også
Kreftsyk mor får nei til å isolere seg på hytta: – Kunne reddet livet hennes
Les også
Vinje kommune bløffa: Ikkje forbode å vere på hytta