annonse

Datoen for bompengeinnkreving i Grenland er klar

PUNKTER
PUNKTER: Antennepunktene som utgjør bomstasjonene i Grenland har allerede kommet opp. Dette antennepunktet står på Herøya i Porsgrunn. (Foto: Tore Svarverud)

I dag ble den endelige datoen bekreftet

Eirik Haugen

Kommunikasjonsansvarlig for Bypakke Grenland, Birgitte Finne Høifødt, bekrefter til Varden at tidspunktet er 3.oktober klokka 12.

LES OGSÅ: Visste du dette om Bypakke Grenland?

Flere punkter

Bypakke Grenland er i gang med å bygge bil- og gang- og sykkelveier, og er i ferd med å forberede 13 elektroniske bomstasjoner.

For lette kjøretøyer koster passering 21 kroner i rushtida 07–09 og 15-17, 15 kroner utenom. For tunge kjøretøy er taksten 42 og 30 kroner. Med Autopass-bombrikke betaler man for maksimum 60 passeringer per måned. Alle biler med elektronisk brikke får ti prosent rabatt. Det er anslått en kostnad 929 kroner per måned per bil for lette kjøretøyer i daglig bruk.

LES OGSÅ: Du må ut med nesten 1000 kroner i måneden når bommene kommer

Bypartiet: – Skaff deg brikke

Tomas Bakken i Bypartiet sier folk nå bør skaffe seg bombrikke.

– Vi visste jo godt at det kommer, likevel er det tungt å svelge. Men det er overraskende at man må betale hver eneste bom, dersom det man ikke har brikke i bilen. Derfor vil jeg på det sterkeste oppfordre alle til å skaffe seg brikke så fort som mulig. Da blir det i alle fall ikke dyrere enn det trenger å bli, sier Bakken til Varden.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse