Rundt 120  personer gikk i fakkeltog mot pelsdyrnæringa.
Rundt 120 personer gikk i fakkeltog mot pelsdyrnæringa.

De gir seg ikke før burene er tomme

Det var bikkjekaldt og vått, men et stort antall demonstranter tok til gatene i Skien lørdag kveld.

Rundt 120 deltok i NOAHs fakkeltog mot pelsdyrnæringen. De tok et oppgjør med det faktum at  at mink og rev fortsatt blir sperret inne i små bur.

Et langt og skinnende demomonstrasjonstog  startet på  Bakkestranda. Demonstrantene gikk  til Handelstorget, der det ble holdt flammende appeller på vegne av mink og rev som sperres inn i små bur.

– Lider for forfengeligheten

– Vi kan ikke akseptere at dyr på lide for menneskers forfengelighet, sa Lisa Velouria Skinnarland som representerer Miljøpartiet de Grønne.  Hun var en av fire appellanter. Alle høstet  solid applaus for sitt kompromissløse syn.

- Vi må vise politikerne at nok er nok. Vi aksepterer ikke nok en utsettelse av et forbud mot mink og rev i bur, sa Daniel Larsen. Han slo fornøyd fast  at engasjementet vokser år for år

– Eneste rette avgjørelse er å avslutte pelsdyrnæringen. Vi  å vise at vi ikke gir oss før burene er tomme,  sa han.

Krever forbud

Vi krever at Stortingspolitikerne lytter til både den norske befolkning, og til de klare faglige råd når de på nytt skal stemme over pelsdyrenes skjebne i høst!

Felix Volpe fra  AUF var også klar i sin tale:

– Pels hører hjemme på dyra.

Under seansen i novembermørket på Handelstorvet høljet det ned. Men ingen gikk hjem før absolutt siste taler hadde fått sagt sitt. Da kunne faklene slukkes.

Demonstrantene håper det ikke går noe fakkeltog neste år: At Stortinget har satt en stor strek over hele pelsdyrnæringen.