annonse

De har sittet foran PC-en 30 timer i strekk

15-åringene Sindre, Nikolai og Halvar sitter foran PC-en og spiller krigsspill hele helgen, sammen med 300 andre ungdommer.

Lena Beathe Arneberg

– Vi kom hit på fredag klokken 15. Siden da har vi sittet foran PC-en hele tida, med unntak av noen pauser ut for å lufte oss litt. Det ble bare to timer søvn i natt, flirer Sindre Nilsen fra Skien, som deltar på GalaxeLan.

Facebook-knapp kommer her

Han sitter godt omslynget av kompiser og nye bekjentskaper med samme interesse som ham inne i salen i Ibsenhuset. Her har de hele helgen på å gjøre det de elsker mest: Å spille dataspill.

Kan vinne 32.000

Det er spillene League of legends, CS Go, Starcraft 2 og Heartstone det for det meste går i. Det er krig på skjermene, de skyter ned hverandre og legger smarte strategier for å rykke opp og frem, vinne slagene.

Hele 32.000 kroner ligger i premiepotten. Søndag kåres vinnerne av de fire respektive spillene. Premiene henger høyt!

– Dataspill er nok ikke den sunneste interessen man kan ha, hvis det er det eneste man gjør. Men det er sunt når det kombineres med bevegelse, sier arrangør André Jensen.

De seriøse får seg søvn

Han forteller at det er tre sovesaler i bruk til arrangementet.

– De som er veldig seriøse spillere, er som oftest de som er nøye på å få nok søvn. Men det er også de som ikke sover i det hele tatt, sier Jensen.

Søndag kåres vinnerne, før ungdommene reiser hjem.

– Det skal bli hardt å komme tilbake på skolen på mandag, medgir Sindre Nilsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.