SYKEHUSET TELEMARK: Per 6. april er det seks pasienter innlagt på Sykehuset Telemark med Covid-19. Foto: Fredrik Pedersen

Nytt dødsfall på sykehuset som følge av koronavirus

Sykehuset melder at en ny koronasmittet pasient er død.

Onsdag morgen bekrefter Sykehuset Telemark at enda en koronasmittet person er død. Det er nå to dødsfall på Sykehuset Telemark som følge av koronaviruset.

I en pressemelding opplyser sykehuset om at de ikke går ut med flere opplysninger om vedkommende, på grunn av personvern og hensyn til de pårørende.

Kommunikasjonssjef ved Sykehuset Telemark, Lars Kittilsen, sier at sykehuset ikke går ut med mer informasjon om pasienten på grunn av hensynet til de pårørende, og gitt at det er relativt få pasienter innlagt på sykehuset med koronavirus.

Pasienten døde natt til onsdag.

To dødsfall

Det første dødsfallet ved Sykehuset Telemark var 28. mars. I løpet av det siste døgnet ble det også skrevet ut en ny pasient.

Det er altså nå fem pasienter på sykehuset med koronasmitte. Til sammen har ni personer vært lagt inn på sykehuset med Covid-19.

Samtidig kommer flere ansatte ut av karantene. På mandag var antall ansatte i karantene nede i 34, men har på tirsdag økt til 38 igjen. Det er uansett mye mindre enn det var for bare en uke siden.

Skrevet ut

På mandag ble første korona-pasient skrevet ut, og antall innlagte pasienter var seks. På tirsdag har det igjen økt til sju.

Kommunikasjonssjef ved sykehuset, Lars Kittilsen, bekreftet mandag ettermiddag at det er snakk om én person som er skrevet ut.

Ellers har antall ansatte med koronasmitte økt fra ni til ti.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette er dog snakk om relativt smått tallmateriale. En oversikt over situasjonen i hele Helse Sør-Øst viser at antall innlagte pasienter med koronaviruset flatet ut i slutten av mars.

– Det er positivt at det ikke er stor pågang av pasienter, men vi er fortsatt forberedt og godt rustet inn mot påsken, og ukene som kommer, sier Kittilsen.

Ferske tall fra Nav per mandag viser at 925 personer i Telemark er sykemeldt på grunn av koronaviruset. 400 av disse er i Skien.

Filter Nyheter melder at nye tall som skal overleveres i en rapport til regjeringen viser at tiltakene innført 12. mars har hatt effekt, og at smitteveksten i Norge nå har stanset.

Samtidig påpeker avisen at antall smittede fort kan vokse igjen, dersom man letter på tiltakene.

Les også
Korona gir rustørke, stoffene blandes ut: – De gir faen i om noen dauer