Illustrasjonsfoto. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Derfor kanselleres alle oppkjøringer ut mai

Alle bestilte oppkjøringer ut mai måned kanselleres, opplyser Statens vegvesen. Dette gjelder alle førerkortklasser.

Årsaken til kanselleringene er at mange som har bestilt oppkjøring i mai, ikke har fullført nødvendig opplæring for å kunne gjennomføre oppkjøringen, opplyser Vegvesenet i en pressemelding.

– På denne måten har vi lagt til rette for at kandidatene som har fått sin oppkjøring kansellert, og er ferdig med nødvendig opplæring, kan prioriteres når vi starter opp igjen, sier Henning Harsem, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Statens vegvesen vil starte opp igjen med oppkjøringer så fort alle krav til smittevern er på plass.

Kan timebestille teoriprøve

Statens vegvesen holder trafikkstasjonene fortsatt stengt for å begrense koronasmitte, men fra neste uke kan time bestilles for teoriprøve og skranketjenester.

– Dette er et tilbud til dem som ikke kan bruke de digitale tjenestene våre og som må møte på en trafikkstasjon. Omtrent halvparten av trafikkstasjonene våre åpner for timebestilling fra mandag, men det blir et begrenset tilbud for å redusere risikoen for smitte. Vi legger ut timer fortløpende etter hvert som flere trafikkstasjoner får gjennomført nødvendige smitteverntiltak, som montering av pleksiglass, sier avdelingsdirektør Frode Børstad i Statens vegvesen.

Du kan bestille time for teoriprøve og skranketjenester. Det vil si alt du kan ordne i skranken på trafikkstasjonen, for eksempel fornyelse og innbytte av førerkort og registrering av kjøretøy.

Det er ikke mulig å bestille time til tilrettelagt teoriprøve og oppkjøring. Har du allerede time til kjøretøykontroll, trenger du ikke bestille time i skranken.

Det er bare de som har bestilt time, som slipper inn på trafikkstasjonen. Time kan bestilles på vegvesen.no.