KORONA: 125 nye smittetilfeller av korona i Norge siste døgn. Foto: Marit Hommedal

Dette er nattens viktigste nyheter: 125 nye smittetilfeller av korona i Norge siste døgn

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag.

Det var ved midnatt natt til lørdag registrert 12.769 koronasmittede personer i Norge, viser foreløpige tall. Det er en økning på 125 tilfeller siste døgn.

Til sammen er økningen de to siste dagene på 271 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Ruth Bader Ginsburg er død

Den amerikanske høyesterettsdommeren Ruth Bader Ginsburg døde fredag av komplikasjoner som følge av kreft i bukspyttkjertelen. Hun døde 87 år gammel, etter å ha tjenestegjort i USAs øverste domstol i 27 år.

Dødsfallet, som fant sted 46 dager før valget, åpner for at president Donald Trump kan utnevne en tredje høyesterettsdommer i løpet av sin første presidentperiode. Demokratene ber ham vente til etter valget.

McConnell åpner for avstemning i Senatet om ny høyesterettsdommer

Senatets flertallsleder, republikanske Mitch McConnell, har tatt til orde for å holde avstemning om Trumps kandidat til å ta Ginsburgs plass.

I februar 2016, da konservative Antonin Scalia døde i det som var daværende president Barack Obamas siste år i Det hvite hus, blokkerte McConnell en avstemning om Obamas kandidat til å erstatte Scalia. McConnell sa da at det amerikanske folket måtte få retten til å velge hvem som skulle bli ny høyesterettsdommer.

Syklist alvorlig skadd etter bussulykke i Oslo

En syklist er kjørt til sykehus i Oslo med alvorlige skader etter en trafikkulykke der en buss var involvert. Hendelsesforløpet er uklart. Politiet meldte om hendelsen i Tollbugata i Oslo klokka 0.14 natt til lørdag.