annonse

Dette gjør UP med dem som bryter piggdekk-fristen

BLIR IKKE BØTELAGT
BLIR IKKE BØTELAGT: Det vil fortsatt gå noe tid før bilister i Agder blir bøtelagt for å kjøre med piggdekk. (Foto: )

UP-sjef Andreas Rødø lover at de fortsatt vil vise skjønn dersom noen bryter loven og kjører piggdekk-skodd på veiene.

– Vi bruker vett og forstand, og vil vurdere hvert enkelttilfelle, sier UP-sjef for Agder og Sør-Øst politidistrikter, Andreas Rødø, til Agderposten.

I Sør-Norge og Midt-Norge må ikke piggdekk eller kjettinger brukes i perioden fra og med første mandag etter 2. påskedag til og med 31. oktober. Har du glemt eller bevisst latt være å skifte dekk nå, bryter du med andre ord loven.

– Vi har stor forståelse for at det selv i Agder fortsatt kan være kuldegrader, og vi legger opp til en myk overgang, sier Rødø.

– Ingen vil bli bøtelagt av oss om de blir observert kjørende med piggdekk nå, men det betyr ikke at vi oppfordrer bilister til å bryte loven, legger UP-sjefen til.

Han sier at dette erfaringsmessig aldri er noe problem, men vil ikke ut med noen dato for når politiet begynner å bøtelegge førere av biler som har piggene ute.

– Hvert enkelt tilfelle vil bli vurdert for seg. Kommer de fra Hovden og nedover, er det kanskje mer naturlig, mens andre bør skifte raskere. Vi går ikke ut men noen dato for når vi slår til, sier Rødø.

– Men om vi i fellesferien hører noen komme kjørende på piggdekk gjennom hovedgaten i Kristiansand, må de regne med å høre fra oss, avslutter han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse