Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Dette skjedde i natt: 117 nye koronasmittede siste døgn

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 16. september.

117 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt natt til onsdag registrert 12.393 koronasmittede personer i Norge, viser foreløpige tall. Det er en økning på 117 tilfeller siste døgn.

Til sammen er økningen de to siste dagene på 239 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Enighet i kommuneoppgjøret

LO kommune, Unio og YS kommune er enige med KS i årets tariffoppgjør, mens den fjerde forhandlingssammenslutningen, Akademikerne, brøt forhandlingene.

Oppgjøret har en ramme på 1,7 prosent, som er det samme som resultatet i frontfaget. Akademikerne brøt forhandlingene blant annet på grunn av uenighet med KS om kommunelegeavtalen.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Forhandlingsbrudd i Oslo kommune

Det ble i natt brudd i kommuneoppgjøret for Oslo kommune etter at Akademikerne, Kommuneansattes Hovedsammenslutning (KAH), Unio og YS ikke ble enige med KS.

Oppgjøret går nå til mekling med frist ved midnatt 14. oktober. Dersom partene ikke blir enige hos Riksmekleren, blir det streik.

Suga klar til å overta

Shinzo Abe og hans regjering gikk av i natt. Dermed er veien ryddet for at Yoshihide Suga overtar som Japans nye statsminister.

Det regnes som sikkert at Suga får vervet, fordi liberaldemokratene og koalisjonspartneren Komeito har flertall i nasjonalforsamlingen. Der skal de folkevalgte stemme over Suga senere i dag.

Orkan nærmer seg USA

Orkanen Sally har styrket seg noe idet uværet nærmer seg USAs sørlige kyst. I natt norsk tid ble det meldt om kraftig regn, røffe bølger og stormflo i deler av den nordvestlige kysten av Florida og Alabamas kyst.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Opptil 10 centimeter med regn har allerede falt over deler av kysten. I Pensacola i Florida har vann begynt å strømme gjennom gatene. Sally ventes å treffe land senere i dag. Ifølge prognosene kan orkanen utløse opptil 75 centimeter med regn og historisk flom.

Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: NOAA via AP / NTB