Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 15. januar.

Vann flere i bygninger

Flere bygninger langs kysten i Sør-Norge har natt til onsdag fått vann i kjelleren som følge av ekstremværet Didrik. Men det var langt fra like dramatisk som ventet, slår brannvesenet fast.

I Stavanger har fem til seks bygninger fått vann i kjelleren. Bygninger er også rammet i Mandal. Også i Hardanger har vannet steget høyt.

Frykter politisk hengemyr

Bernie Sanders sier han frykter USAs president Donald Trumps handlinger i Midtøsten vil føre landet inn i en utenrikspolitisk hengemyr.

Senatoren fra Vermont uttrykte bekymringen i TV-debatten mellom de seks ledende kandidatene fra Det demokratiske partiet tirsdag kveld lokal tid.

Trump forsvaret drapet

I en tale på et valgkamparrangement i Milwaukee i Wisconsin forsvarte president Donald Trump igjen droneangrepet på den iranske generalen Qasem Soleimani.

– Dersom jeg ikke drepte ham, så la oss si at vi hadde mistet tre, fire, fem ambassader, sa Trump i talen.

HRW: Kina en trussel

Kina utgjør en stadig større trussel mot det internasjonale menneskerettighetssystemet, hevder Human Rights Watch (HRW) i organisasjonens årlige rapport.

Rapporten mener den kinesiske presidenten Xi Jinping har skapt et overvåkingssamfunn likt det George Orwell beskrev i romanen «1984».

Oppfordrer til oppdatering

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) oppfordrer Microsoft Windows-brukere til å oppdatere den nyeste versjonen som ble tilgjengelig tirsdag kveld.

NSM skriver på sine nettsider at oppdateringen tetter et alvorlig sikkerhetshull.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)

Foto: AP / NTB scanpix
Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Foto: AP / NTB scanpix