Foto: Senate Television via AP / NTB scanpix

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 22. januar.

Flere døde av virus i Kina

Antall mennesker som har dødd av det nye lungeviruset, har steget til ni. 440 personer er smittet i Kina, opplyser helsemyndighetene.

Coronaviruset smitter via luftveiene og det er mulig at det sars-lignede viruset kan mutere og spre seg ytterligere, ifølge helsekommisjonen i landet.

Riksrettens første dag

Senatet er i gang med riksrettssaken mot president Donald Trump, som er tiltalt for maktmisbruk og for å ha hindret Kongressens etterforskning av dette.

Demokratene ble nedstemt i en rekke voteringer natt til onsdag i forsøket på å stevne sentrale vitner og få lagt fram flere bevis.

Bastholm og Hermstad i lederkamp

Miljøpartiet De Grønne skal velge sin første partileder, og både Une Bastholm og Arild Hermstad har meldt seg på i lederkampen.

De stiller til valg både som leder og nestleder.

Flere trusler mot skoler og bedrifter

Tirsdag kveld kom det flere trusler på sosiale medier rettet mot skoler, bedrifter og enkeltpersoner over hele landet, opplyser politiet.

Sørøst politidistrikt sier de ser truslene som uspesifikke, og de oppfordrer skoler og bedrifter til normal drift onsdag. Ifølge politiet har det blitt framsatt trusler i til sammen åtte politidistrikt.

(©NTB)

Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix